Left Right
scrollTop top

VRT komt met nieuwe minireeks ‘Lockdown’ met Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens


Matthias Schoenaerts Veerle Baetens
© Isopix

Acteur Matthias Schoenaerts zal binnenkort nog eens te zien zijn in een Vlaamse productie. Hij krijgt een rol in de nieuwe miniserie Lockdown van de VRT. Zijn tegenspeelster wordt Veerle Baetens.

Hoewel je bij het horen van het woord “lockdown” tegenwoordig meteen denkt aan het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan, gaat de nieuwe reeks niet over het coronavirus. Het gaat namelijk om de bezoekruimte van de gevangenis.

Lockdown

Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens zullen in één aflevering van de Lockdown te zien zijn. De reeks bestaat namelijk uit twaalf afleveringen die los staan van elkaar. Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens zullen wel te zien zijn in dezelfde aflevering. Ze zullen een koppel spelen, waarbij het personage van Matthias Schoenaerts in de gevangenis verblijft.

Het personage van Veerle Baetens komt haar geliefde bezoeken in de gevangenis. Maar ze is ernstig verminkt en daardoor “onherkenbaar in de reeks”. De aflevering waarin Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts te zien zijn, wordt geregisseerd door Robin Pront, die eerder al verantwoordelijk was voor D’Ardennen.

De andere afleveringen worden geregisseerd door andere bekende Vlaamse regisseurs. Zo nemen onder andere Michaël Roskam (Rundskop), Kaat Beels (Clan), Jonas Govaerts (Tabula Rasa) en Jan Eelen (Het Eiland) minstens één aflevering voor hun rekening.

Afleveringen van 10 minuten

Omdat voor elke aflevering nieuwe acteurs worden ingeschakeld, kon de drukbezette acteur Matthias Schoenaerts er dus tijd voor vrijmaken. Elke aflevering duurt amper 10 minuten, waardoor een aflevering in één dag tijd ingeblikt kan worden.

Matthias Schoenaerts is de laatste jaren minder te zien op de Belgische televisie omdat hij werkt aan zijn internationale carrière. Zo was de Vlaming onlangs nog te zien zijn in de Netflixfilm The Old Guard aan de zijde van de Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Theron. Op dit moment zijn er nog drie Amerikaanse films met Matthias Schoenaerts in postproductie. Het gaat daarbij om The Sound of Philadelphia, The Last Plane en Ruin, waarin hij te zien zal zijn naast actrice Margot Robbie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…