VTM zoekt verhalen achter gepersonaliseerde nummerplaten voor nieuw programma

nummerplaat Belgiƫ
Isopix

Voor een nieuw televisieprogramma is VTM op zoek naar bestuurders met een unieke gepersonaliseerde nummerplaat. De zender is vooral benieuwd naar het verhaal achter die opmerkelijke nummerplaten die overal in Vlaanderen rondrijden.

De mogelijkheden om je nummerplaats te personaliseren in BelgiĆ« zijn sinds 31 maart 2014 bijna eindeloos. De gekozen combinatie moet wel minstens 1 letter bevatten en kan daarnaast nog meer letters of cijfers hebben. Die zijn altijd van elkaar gescheiden met een streepje. In totaal kan je tot maximaal 8 karakters hebben op je gepersonaliseerde kentekenplaat. Het kostplaatje van zo’n nummerplaat is 1.000 euro.

45.000 gepersonaliseerde nummerplaten

In die meer dan zes jaar dat die mogelijkheid er is, kozen al zo’n 45.000 Belgen voor een gepersonaliseerde nummerplaat. Je ziet ze dan ook overal rijden en ze vallen heel hard op.

Ongetwijfeld heb je je zelf al vaak afgevraagd waarom iemand juist een bepaalde nummerplaat heeft aangevraagd en daar dus 1.000 euro voor betaald heeft. Ook VTM stelt zich diezelfde vraag. “Waarom die plaat, wat is het verhaal en wie is de bestuurder erachter?”, schrijven ze in hun persmededeling.

Nieuw programma

Daarom lanceert de zender een oproep naar bestuurders met een unieke gepersonaliseerde nummerplaat. Ben je zelf zo iemand, of ken je iemand? Dan kan je je nu aanmelden op de website van VTM. Alles wat je daar moet doen is je gegevens invullen, een recente duidelijke foto toevoegen en uitleg welke nummerplaat je hebt en waarom je juist die koos.

De bedoeling is om al die verhalen later te bundelen in een nieuwe programma. Wanneer dat zal uitgezonden worden, is nog niet bekend.

Gesponsorde artikelen