VTM stelt najaar voor: naar deze 13 programma’s mag je uitkijken

VTM stelt najaar voor: naar deze 13 programma’s mag je uitkijken

Het najaar van VTM ziet er zoals altijd heel afwisselend uit met een combinatie van fictie, shows en reality. Naast de terugkeer van een paar bekende formules zijn er ook heel veel nieuwe programma’s. Die hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

1. 13 Geboden

Medialaan

Zoals altijd is er wel één fictiereeks waar VTM heel veel van verwacht. Vlaamse fictie blijft belangrijk, want zo kondigde Medialaan ook nog aan dat ze dromen van een Vlaamse Netflix in samenwerking met de andere televisiezenders. Dat zou series zoals 13 Geboden in de toekomst moeten garanderen. Trots zijn ze al op deze reeks, want in Engeland is de serie vreemd genoeg al gelanceerd. En daar zijn ze in de wolken, zo fel zelfs dat ze Belgisch drama daar al het nieuwe “Scandic Noir” noemen.

Natuurlijk hebben we in Vlaanderen al vaker bewezen dat we de laatste jaren Scandinavië op de hielen zitten. 13 Geboden is een donkere reeks, zoals we dat van vooral Zweedse en Deense zenders gewend zijn. Een misdadiger wil de wereld een geweten schoppen en grijpt bij elk van zijn gruweldaden terug naar de 10 geboden. Een rechercheur die bijna op pensioen gaat, en een ambitieuze agente die net in het vak stapt, openen de jacht. Zij worden gespeeld door Dirk Van Dijck en Marie Vinck. De dader wordt intussen steeds populairder bij het publiek. Doet het je ook al wat aan The Bridge denken? We zijn heel benieuwd!

Medialaan

13 Geboden – vanaf maandag 10 september om 21u50

2. Wat een jaar

Medialaan

Een heel opvallende show is Wat een jaar. Grote kanonnen Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel slaan de handen in elkaar. Het recept wordt bereid op basis van nostalgie, want dat heeft de voorbije jaren wel vaker gewerkt op VTM. Koen presenteert, terwijl Nathalie en Jonas de kapitein zijn van teams waarvoor verschillende bekende gasten worden uitgenodigd. We krijgen ook een pak beelden uit de oude doos te zien, maar niet alleen uit het archief van VTM. Als in een soort teletijdmachine gaan we van de jaren 60 tot de nillies.

Ons doet het ook een beetje denken aan Kriebels en Binnen Zonder Bellen, in de lang vervolgen tijd dat Koen Wauters nog hele avonden vulde als presentator van een tv-show. Ook dat is nostalgie.

Wat een jaar – vanaf zaterdag 8 september om 20u30

3. De Geheime Missie van Frances Lefebure

Medialaan
Frances Lefebure keert dit najaar terug naar VTM, maar over haar programma is nog maar weinig geweten. Pas kort voordat het op antenne gaat, zal ze er meer over vertellen. Dat het team van Sorry Voor Alles het programma maakt, zal je al niet meer verwonderen. Maar als het even goede televisie is, willen we wel nog wat geduldig zijn.

4. Boer Zkt Vrouw – De Wereld Rond

Medialaan

Helemaal nieuw is dit programma natuurlijk niet, maar Dina Tersago gaat samen met An Lemmens wel internationaal op zoek naar liefde voor Vlaamse boeren. Ze werken in het buitenland en dat gaat tot in alle uithoeken van de wereld. Het is dus ook een beetje een reisprogramma geworden, maar de liefde staat wel centraal. Maar liefst 1.502 meisjes hebben zich ingeschreven om één van de boeren te ontmoeten, ook al zouden ze naar het buitenland moeten verhuizen als ze verliefd worden.

Dat liefde op het eerste gezicht bestaat, zal één boer alvast duidelijk maken wanneer hij het meisje van zijn dromen tegenkomt. Gevolgd door 13 Geboden moet dit programma de sterkhouder van VTM worden op de altijd drukke maandagavond.

Boer Zkt Vrouw – De Wereld Rond – vanaf maandag 3 september om 20u35

5. Jong Geweld

Medialaan

Kinderen van bekende ouders gaan dit najaar ook een hoofdrol krijgen. Ze doen dat voor Rode Neuzen Dag, en ze zullen daarbij in contact komen met andere jongeren: kinderen met een fysieke beperking, tieners in een psychiatrische kliniek, een zomerkamp voor jonge holebi’s en transgenders, … Het wordt een hele ontdekking voor de zes kinderen.

Tita is de dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh, Len is de zoon van Günther Neefs, Chinouk is de dochter van Dana Winner, Obi is de zoon van Sabine Appelmans, Hebe is de dochter van Peter Van de Veire, en Fiel is de zoon van Bart Van Avermaet. Presentatrice van dienst is uiteraard Evi Hanssen.

Jong Geweld – vanaf dinsdag 18 september om 21u40

6. De Wereld Rond Met 80-jarigen

Medialaan
Op VIER is al gebleken dat programma’s met bejaarden scoren, en dat probeert VTM dit najaar ook. Naast The Voice Senior krijgen we later dit najaar ook De Wereld Rond Met 80-jarigen. De bejaarden zijn zorgvuldig gekozen en zorgen voor een mix van humor en emotie. Hun levensverhaal staat centraal, maar het is ook leuk om te zien hoe ze op hun oude dag de wereld ontdekken. Ze hebben tijdens hun leven nauwelijks gereisd, maar nu nemen Sieg De Doncker en Olga Leyers hen mee op wereldreis.

De Wereld Rond Met 80-jarigen – later dit najaar

7. Beestig

Medialaan
Er komt ook een nieuw dierenprogramma waarin we heel aparte huisdieren zullen ontmoeten. Dierenarts Joshua gaat daarvoor op bezoek bij hun baasjes en geeft hen tips waar ook de kijker iets aan heeft. Van een blaffende papegaai tot een schildpad met twee hoofden, … Het zijn duidelijk bijzondere dieren.

Beestig – later dit najaar

8. Dance As One

Medialaan
Het was ook nog eens tijd voor een nieuw dansprogramma, en daarvoor zal VTM opnieuw samenwerken met collega’s uit Nederland. Voor Vlaanderen zal Niels Destadsbader de presentatie verzorgen. Het is eens niet de bedoeling om goed te dansen, iedereen zal vooral synchroon moeten dansen. En dat is iets waar zelfs kijkers met twee linkse voeten vanuit hun zetel over kunnen oordelen. De beste synchroon dansende act van Vlaanderen en Nederland wordt beloond met 50.000 euro.

Dance As One – later dit najaar

9. Helden Van Hier: Op Interventie

Medialaan
De docureeks staat intussen bekend om de knappe actiebeelden, maar deze keer trekken we naar een heel andere locatie. We volgen de politie in Limburg, die blijkbaar met veel criminaliteit te maken krijgt. Van spectaculaire achtervolgingen tot de ontdekking van een grote wietplantage. We maken het dankzij bodycams gewoon weer vanaf de eerste rij mee.

Helden Van Hier: Op Interventie – vanaf woensdag 5 september om 20u35

10. Koppels

Medialaan
Verschillende koppels gaan samen met seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck op zoek naar het geheim van een goede relatie. Ze ontdekken hoe ze hun leven een extra boost kunnen geven. Daarvoor geven ze een groot deel van hun privacy op. Het programma komt van de makers van Blind Getrouwd.

Koppels – vanaf donderdag 6 september om 21u40

11. The Voice Kids

Medialaan
Later dit najaar komt er dus een versie van The Voice met senioren, maar eerst is het aan de jongste talenten. Daarvoor moest VTM speciaal een nieuwe, extra grote stoel laten bouwen. K3 zal immers één van de vier coaches vormen. De andere drie zijn Laura Tesoro, Sean Dhondt en Gers Pardoel.

The Voice Kids – vanaf vrijdag 14 september om 20u40

12. Het Lichaam Van Coppens

Medialaan
De broers Coppens blijven hun lichaam in dienst van de wetenschap aanbieden. Deze keer gaan ze wel heel ver, want ze zijn al enkele maanden aan het trainen. Maar meer mogen we daarover nog niet weten.

Het Lichaam Van Coppens – vanaf donderdag 6 september om 20u35

13. Bazart – Het Begin Voorbij

Medialaan
Twee jaar geleden hadden we er nog niet van gehoord, maar nu is Bazart een sensatie in Vlaanderen. VTM volgde de groep terwijl ze succesvol werden. Hun verhaal wordt later dit najaar gebracht in een rockumentary.

Bazart – Het Begin Voorbij – later dit najaar

En dan nog dit …

Er keren nog meer programma’s terug dit najaar, en die vatten we hier even samen. Jens Dendoncker is er weer met zijn verborgen camera-programma Hoe Zal Ik Het Zeggen. Hij is nu een bekend gezicht, en dus moesten de makers veel creatiever zijn. Een deel van de opnames konden ze niet gebruiken.

Staf Coppens trekt opnieuw Vlaanderen rond in Rijker Dan Je Denkt. Er waren 1.850 inschrijvingen en zij brachten meer dan 4.000 voorwerpen mee. Alloo Bij De Wegpolitie is terug, want dat blijft toch één van de populairste programma’s van Luk Alloo. Zijn leermeester Paul Jambers keert trouwens even terug uit zijn pensioen om een reportagereeks over de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen te maken.

Medialaan

Beste Kijkers heeft een succesvol seizoen achter de rug en mag dit najaar meteen terugkeren. Vanaf woensdag 5 september zappen we weer door de televisieweek. En terug van een tijdje weggeweest is Holland-België, een comedy show waarin de Lage Landen het later dit najaar tegen elkaar zullen opnemen.

De Kotmadam is er weer met een nieuw seizoen, en daardoor steekt de reeks nu qua aantal seizoen zelfs FC De Kampioenen voorbij.

Tot slot spelen we ook in het voetbal binnenkort tegen Nederland, en de Rode Duivels zitten de komende vier jaar grotendeels bij VTM. Maarten Breckx en Gilles De Bilde zullen het programma presenteren, en ze beginnen er op vrijdag 7 september aan met een wedstrijd tussen Schotland en België.

In de vooravond keren natuurlijk de bekende programma’s zoals De Buurtpolitie en Familie terug.

Medialaan

Gesponsorde artikelen