VUB waarschuwt studenten: “Opgelet voor verkrachter op onze terreinen!”

VUB waarschuwt studenten: “Opgelet voor verkrachter op onze terreinen!”

Begin deze week is de Campus Jette van de VUB opgeschrikt door een verkrachting. Een studente werd achtervolgd door een onbekende man en daarna gedrogeerd en verkracht. Aan de VUB panikeren ze nog niet, maar waarschuwen ze hun studenten wel: loop ’s avonds niet alleen rond en sluit je kot goed af, klinkt het in een mail naar de studenten. 

Zo’n acht mensen per dag worden verkracht in België en op de nacht van maandag op dinsdag werd een studente aan de campus Jette van de VUB gevolgd, gedrogeerd en verkracht. De universiteit waarschuwt nu al haar studenten in Jette om toch een beetje op hun tellen te passen. Ze zetten ook extra bewakingsagenten in.

“In eerste instantie is het de bedoeling dat onze studenten niet panikeren”, zegt woordvoerder Sicco Wittermans aan onze redactie. “We hebben een mailtje gestuurd naar de studenten van Campus Jette, zoals we altijd zouden doen bij zo’n onrustwekkend incident. Er is ook een psychosociaal werkster ingezet om de studenten op te vangen, voor zij die zich toch ongerust voelen.”

Raad van de decaan

In de mail die de decaan van de faculteit Geneeskunde, Peter In ’t Veld, naar zijn studenten stuurde, stonden enkele maatregelen die studenten zelf kunnen nemen. “Ben je laat op pad? Probeer dan niet alleen te gaan”, en “Woon je in het studentenhuis op de campus? Zorg dan dat je kamer of unit altijd afgesloten is en laat geen onbekenden in je unit.” Ook het noodnummer in je GSM programmeren en goed op elkaar letten wordt aangeraden.

Daarnaast patrouilleren nu dus ook extra veiligheidsagenten op de campus, maar “we gaan niet alle maatregelen vrijgeven in de pers, dat lijkt ons niet productief”, laat de faculteit nog weten. Het is wel duidelijk dat de VUB niet bang is voor een echte vlaag aan verkrachtingen. “Op campus Etterbeek worden geen extra voorzorgen genomen”, zegt Wittermans nog.

VUB

Gesponsorde artikelen