‘W817’ krijgt een eigen film in 2020!

‘W817’ krijgt een eigen film in 2020!

‘W817’-fans staan op het punt om de nostalgiekick van het jaar te krijgen: er komt een film in de cinema over onze favoriete studenten! Nadat de ‘W817’-acteurs al samen in het Sportpladijs stonden en er geruchten waren over een theatertournee, is de kogel nu door de kerk: er komt een film.

Niks zegt top-Ketnet-nostalgie als W817, de tv-reeks over zes studenten die ten volle genieten van het kotleven. Heel realistisch was het allemaal niet, maar met een mix van sterke personages, maatschappelijke thema’s en tamelijk veel sentiment veroverden ze pijlsnel onze harten. En nu komen Birgit, Tom, Akke, Steve, Zoë, Carlo en Jasmijn op het grote doek terecht.

17 leugens over het studentenleven, verteld door W817.

Sportpladijs

Dat er iets stond te gebeuren in wijk 8, nummer 17, dat stond al even in de sterren geschreven. Nadat het Sportpaleis bijna letterlijk uit zijn voegen barstte bij de W817-reünie in het Sportpladijs, kon een verdere reünie niet lang op zich laten wachten. Van ‘shuck’ tot ‘très funny’, de jongerensoap staat in het collectieve geheugen van de twintigers en dertigers van nu gebrand. Al snel kwamen er geruchten over een nieuw seizoen.

Danny Timmermans, die Tom speelde, mocht het goede nieuws brengen in de Akkerdjie!-podcast van Radio 2-presentator Harald Scheerlinck. Na het enthousiasme van een vol Sportpaleis bleek dat ook veel kinderen van oorspronkelijke kijkers nog naar de heruitzendingen kijken. “We vonden dat we daar iets mee moesten doen. We gaan een film maken met zoveel mogelijk mensen van de ploeg van toen. De hele cast, maar ook dezelfde regisseur en schrijvers.”

19 redenen waarom er een nieuw seizoen van W817 moet komen.


2020

W817 telt in totaal vijf seizoenen met 131 afleveringen van ongeveer een kwartier en liep van 1999 tot 2003 op Ketnet. Er kwamen ook follow-ups in het jongerensoapgenre, maar zo vlot als in W817 liep het nooit meer. Basta of Click-ID konden W817 niet doen vergeten, en Ketnet bleef de serie heruitzenden. Alles behalve het eerste seizoen, want daar zaten wel erg veel scheldwoorden in, vonden ze bij de jeugdzender.

Hoewel de film dus zal werken met dezelfde mensen, moeten we volgens Timmermans niet rekenen op W817 zoals het was, met substantieel oudere acteurs die gewoon opnieuw op kot gaan. “Het wordt W817, maar dan 20 jaar later. We gaan niet plots doen alsof er niets gebeurd is terwijl we er allemaal een stuk ouder uitzien.”

De film wordt in 2020 in de zalen verwacht! Iep!

Gesponsorde artikelen