Waanzinnig filmpje toont hoe kind van 9 jaar in Porsche met 106 km/uur door Jabbeke scheurt

Waanzinnig filmpje toont hoe kind van 9 jaar in Porsche met 106 km/uur door Jabbeke scheurt

Er is een waanzinnig filmpje opgedoken waarin we een kind achter het stuur van een Porsche door Jabbeke zien razen. De wagen haalt snelheden tot 106 kilometer per uur in de bebouwde kom. Wat wel opvalt is dat het jongetje van 9 jaar goed lijkt te weten wat hij doet. Het kind wordt echter aangemoedigd door volwassenen die alles filmen, vermoedelijk zijn ouders.

De beelden zouden volgens Het Nieuwsblad zaterdag gemaakt zijn. Gelukkig is de rit goed afgelopen, maar uiteraard zal de video nog een juridisch staartje krijgen. De politie heeft de vader van de jongen al kunnen identificeren. Als dat de man op de achterbank is, dan heeft hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor het feit dat hij z’n zoontje laat autorijden, hij moedigt hem ook nog eens letterlijk aan om te snel te rijden: “Kom, volle bak nu. Volle gas.”

Het kind hoeft waarschijnlijk geen straf te vrezen, want dat kan nu eenmaal niet. Al kan wel een jeugdrechter worden ingeschakeld. De vader zal zeker vervolgd worden. Hij kreeg al een proces-verbaal omdat hij een auto gegeven heeft aan iemand zonder rijbewijs.