Left Right
scrollTop top

“Waar is #MeToo gebleven?” Hollywood klaagt over “twee misbruikers die beloond worden met een Oscar”


“Waar is #MeToo gebleven?” Hollywood klaagt over “twee misbruikers die beloond worden met een Oscar”

Donya Fiorentino, de ex-vrouw van Gary Oldman, heeft uitgehaald naar de Academy omdat haar ex en Kobe Bryant met Oscars naar huis gingen voor respectievelijk ‘beste acteur’ en ‘beste geanimeerde kortfilm’.

“Proficiat, Gary”, zegt Donya Fiorentino aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. “En proficiat aan de Academy om niet één maar twee misbruikers te belonen met Oscars. Ik dacht dat we geëvolueerd waren. Wat is er gebeurd met de #MeToo-beweging?”

Ruzie om telefoon

In 2001 beschuldigde Fiorentino Gary Oldman ervan haar fysiek en emotioneel misbruikt te hebben tijdens hun huwelijk. In juridische documenten, die TMZ kon inkijken, beweerde ze dat hij haar ooit sloeg met een telefoon. De officiële reactie van Oldman was dat ze aan het vechten waren voor de telefoon en dat hij haar per ongeluk raakte door de telefoon los te laten.

Vermeende verkrachting

Kobe Bryant werd in 2003 dan weer beschuldigd een vrouw verkracht te hebben. De NBA-ster moest zich verantwoorden voor de rechter, maar de zaak draaide op niks uit omdat het vermeende slachtoffer niet wou meewerken.

Volgens sommige bronnen zou Bryant vijf miljoen dollar betaald hebben om de zaak te laten klasseren. Hij ontkent zelf dat hij die som ooit betaald heeft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899