Waar je heen moet als het kerstgeweld je te veel wordt …

Waar je heen moet als het kerstgeweld je te veel wordt …

December. Dat betekent lange zoektochten naar cadeautjes in drukke winkelstraten en veel vergeefse pogingen om je kat weg te houden van de kerstboom. Heel gezellig allemaal, maar als de Jingle Bells nu al je oren uitkomen, hebben wij de oplossing. De ideale plek om deze maand te vluchten voor al het kerstgeweld is de bioscoop. Er zijn namelijk deze periode heel wat films die de moeite waard zijn. Dus ‘All I want for Christmas’ is … een cinematicketje of vijf.

Spectre

In het kort: Bond is bigger and better than ever

Kijk, als filmfan zou je Spectre eigenlijk al gezien moeten hebben. Zoniet: rep je naar de cinema. Nu. Da-aag. Zowel: geen probleem; er is zo immens veel te zien dat je gewoon nog eens kan gaan kijken. In deze 24ste Bond-film moet Daniel Craig serieus zijn best doen om de wereld/zichzelf/bondgirl Léa Seydoux te redden. Want de geniale Christoph Waltz is niet de enige schurk uit zijn verleden die opduikt.

Weetje: Er zijn maar drie mensen op deze planeet die de helikopterstunt in de openingsscène tot een goed einde kunnen brengen. Jep, dat wilt iets zeggen.

Nu in de bioscoop

Black Mass

In het kort: Johnny Depp is KAAL. KAAL! * gaat in shock *

De naam Whitey Bulger doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar in het Amerikaanse Boston was hij dé gangster van de jaren ‘70. Afpersing, fraude, drugshandel en zelfs moord: Bulger was nergens vies van. Black Mass vertelt het verhaal van zijn deal met een FBI-agent om een maffiafamilie te vernietigen. Verloopt dat plan van een leien dakje? Natuurlijk niet. Levert het een intrigerende film op? Natuurlijk wel. Mooi meegenomen voor het manvolk: Dakota-Fifty-Shades-Johnson valt ook te spotten.

Weetje: Tweehonderdvierenvijftig. Zo veel ‘f*cks’ zitten er in Black Mass. Valt nog mee, als je weet dat er in The Wolf of Wall Street meer dan vijfhonderd zitten. Tel gerust na!

Nu in de bioscoop

The Hunger Games: Mockingjay Part 2

In het kort: Er valt niet te spotten met de Spotgaai.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) overleefde al twee keer de Hongerspelen en is nu officieel de Spotgaai of Mockingjay. Part 2 gaat dus meteen verder waar Part 1 eindigde. Logisch, maar het is wel belangrijk dat je weet wat er gebeurde in de vorige films, anders kan je maar moeilijk genieten van deze grote finale. Dit is trouwens hét moment om eindelijk te beslissen of je team Peeta of team Gale bent. Je zal sowieso van beide heren afscheid moeten nemen, want met dit vierde deel eindigt de filmreeks. Dus voor de allerlaatste keer: happy Hunger Games, and may the odds be ever in your favor…

Weetje: De film speelt zich grotendeels af in de hoofdstad van het fictieve Panem, dat als toepasselijke naam “The Capitol” heeft. Die stad is dichterbij dan je denkt, want veel scènes werden opgenomen in Parijs en Berlijn.

Nu in de bioscoop

In the Heart of the Sea

In het kort: Thor vs. Moby Dick

Net zoals The Hunger Games is ook deze film gebaseerd op een boek. Geen Young Adult-reeks, wel een echte klassieker. Maar arme Herman Melville, zijn meesterwerk staat bij velen gewoon stof te verzamelen in een kast. De term “boekbespreking Moby Dick” is ondertussen een populaire zoekterm op Google, weinigen hebben het verhaal effectief gelezen. Gelukkig weet bijna iedereen waarover het precies gaat. Gigantische walvis met rothumeur terroriseert kapitein en bemanning, dat is het zo’n beetje. Maar dit is het interessante deel: in The Heart of the Sea gaat het avontuur verder. Het kwaad is geschied, maar hoe overleeft de bemanning zo’n ramp en hoe vinden ze de weg naar huis? Hopelijk heeft Chris Hemsworth het antwoord.

Weetje: In de film moeten de schippers het stellen met heel weinig voedsel. Ze moesten er hongerig en mager uitzien en mochten daarom maar 500 calorieën per dag eten. Dat is een klein pakje friet. Zonder mayo. Arme Thor.

Nu in de bioscoop

Star Wars Episode VII – The Force Awakens

In het kort: Dé film waar het hele melkwegstelsel naar uitkijkt.

Heeft deze film nog meer uitleg nodig? Ok, een beetje dan. We zitten 30 jaar na Return of the Jedi. Luke Skywalker is terug, Leia en Han Solo ook. Er zijn ook Stormtroopers. Aja, en de trailers zijn geweldig. Even serieus: wie heeft er eigenlijk nog overtuiging nodig?! Het is STAR WARS, komaan!

Weetje: Zin om zelf een Star Wars-film in elkaar steken? Begin maar te sparen, want het budget voor The Force Awakens bedroeg zo’n slordige 200 miljoen dollar. Dat zorgt ervoor dat dit de duurste Star Wars-film is uit de reeks.

In de bioscoop vanaf 16 december

Gesponsorde artikelen