Waar moet je op letten als jij powerbanks gebruikt of wil kopen …

Waar moet je op letten als jij powerbanks gebruikt of wil kopen …

Een powerbank is heel erg handig om altijd in je tas te steken zodat je op elk ogenblik je smartphone kan opladen. Maar niet alle externe batterijen zijn geschikt voor jouw smartphone. Daarom moet je rekening houden met de volgende zaken. 

1. Hoe vaak

De capaciteit van de powerbank is belangrijk. Daarom moet je goed weten welke capaciteit de batterij van je smartphone heeft. Als je een powerbank wilt die maar één keer volledig kan opladen neem je best een powerbank met minimaal dezelfde capaciteit.

Gewone smartphonegebruikers kunnen een powerbank aanschaffen tot 5.000 mAh, als intensieve gebruiker kan je rekenen op een capaciteit van 5.000 tot 10.000 mAh. Heb je een langere periode geen toegang hebt tot elektriciteit? Dan kan je gaan kijken naar een capaciteit die groter is dan 10.000 mAh.

2. Snelheid

Op elke powerbank staat hoeveel de stroomsterkte bedraagt. Meestal uitgedrukt in ampère (A). Eentje met 0,5 is niet veel waard dus die laat je beter liggen. De snelheid van het opladen hangt af van dit cijfer: hoe hoger het getal, hoe sneller het toestel zal opladen. De meeste banks zitten tussen 1 en 3,5 A.

Als je een powerbank wil aanschaffen voor een tablet moet je zeker een powerbank hebben met minimum 2 A.

3. Prijs-kwaliteitsverhouding

Soms durven we wel eens te grijpen naar het goedkoopste omdat het toch hetzelfde doet: opladen. Jammer genoeg is een goedkope powerbank meestal ook minder kwalitatief. Deze kunnen makkelijker oververhit geraken en kortsluiting veroorzaken.

4. Draagbaar

Een powerbank moet niet per se groot zijn. Ze bestaan in verschillende formaten: groot, klein, rond, vierkant, … Sommige powerbanks zijn zelfs zo dun dat ze in je portemonnee kunnen. Als je geen grote rugzakken of tassen mee wil sleuren voor al je rommel, is een kleine powerbank wel aangeraden.

Gesponsorde artikelen