Waar wacht je nog op ? Deze 11 series moet je zeker verslinden op Netflix

Waar wacht je nog op ? Deze 11 series moet je zeker verslinden op Netflix

Netflix is intussen twee weken in het land en misschien heb je al heel wat uurtjes in de zetel doorgebracht. Dan is deze lijst slecht nieuws voor je, want we selecteerden 11 series die je zeker eens een kans moet geven. Als je dat nog niet gedaan hebt natuurlijk…

Het ontbreekt voorlopig wel een beetje aan de nieuwste toppers die Netflix in Amerika wel uitzendt. Dat heeft natuurlijk te maken met de manier waarop de rechten in België op dit moment verdeeld zijn. In afwachting van die series is er echter al veel te zien waarmee je de komende maanden wel even zoet bent. Series die in Vlaanderen nog niet zijn uitgezonden of die je misschien links liet liggen vanwege de vele reclameblokken.

We zijn er zeker van dat je in dit lijstje je gading wel zult vinden (tenzij je de Amerikaanse Netflix via een achterpoortje al wist te ontvangen). Deze opsomming is natuurlijk persoonlijk en niet volledig, laat ons gerust weten welke series jij absoluut nog de moeite vindt.

1. Orange Is The New Black

De toppers in het aanbod zijn de Netflix-series zelf, aangezien die nog nergens op tv zijn uitgezonden. De populairste van dit moment is Orange Is The New Black.

Piper Chapman is een vrouw in haar dertiger jaren. Ze lijkt alles op orde te hebben en is smoorverliefd op haar partner, maar moet nu even vijftien maanden naar de gevangenis. Ze is veroordeeld voor een misdaad uit haar jeugd, toen ze nog een lesbische relatie had. In de cel komt ze plots terecht in een leven dat ze net op tijd de rug had toegekeerd.

Vanaf de eerste aflevering, waarin we Piper op haar afscheidsfeestje zien voor ze de dag nadien naar de cel moet, houdt Orange Is The New Black je als kijker vast. Intussen zijn er al twee seizoenen van en is het derde in de maak, een erg verslavende aanrader.

IMDB-score: 8,5/10

2. Fargo

Het Netflix-aanbod telt dus nog niet veel tv-reeksen die echt gloednieuw zijn, maar Fargo is op dat vlak wel de uitzondering. In deze heerlijke reeks zien we hoe een man genaamd Lorne Malvo in een klein stadje aankomt en er de mensen begint te beïnvloeden met zijn drang naar geweld en bedrog. Eén van hen is Lester Nygaard, een simpele ziel die al zijn hele leven het doelwit van pestkoppen is. Veel had hij blijkbaar niet nodig om de duivel in zichzelf naar boven te halen. Een schitterende rol voor Martin Freeman, die je ongetwijfeld kent als de jonge Bilbo in The Hobbit of als Dr. Watson in Sherlock Holmes.

IMDB-score: 9,1/10

3. House Of Cards

Nog een triomf van eigen hand voor Netflix is House Of Cards. Kevin Spacey speelt Frank Underwood, een rol die hem waarschijnlijk onsterfelijk zal maken. Frank is een politicus in Washington DC die over lijken gaat en wraak neemt op iedereen die hem iets in de weg legt of hem bedriegt. Zijn vrouw is al even meedogenloos als Frank zelf. De serie is ideaal voor wie twee jaar geleden genoten heeft van Boss, over de burgemeester van Chicago die zelfs terminaal ziek niet van zijn positie wijkt.

IMBD-score: 9,1/10

4. Luther

Je vindt op Netflix ook heel wat BBC-reeksen en voor ons is Luther de grootste aanrader. We volgen een politieman die zo zijn eigen methodes heeft en voortdurend over de limiet van het toelaatbare gaat. Hij is echter zo briljant dat hij er vaak mee wegkomt, ook slaan zijn stoppen wel eens door. Intussen raakt een vrouw geobsedeerd door John Luther en zij laat hem duidelijk ook niet onbetuigd. Enige nadeel: ze heeft een misdaad gepleegd die hij niet kan bewijzen. Heerlijke serie met Idris Elba vol verrassende wendingen. Echt zo’n reeks waarbij je iedere keer 50 minuten lang van het op het puntje van je stoel gaat zitten.

IMBD-score: 8,6/10

5. Breaking Bad

Walter White is intussen een fenomeen geworden en dankzij deze reeks is zelfs een chemieleraar niet zo onschuldig meer als hij zou lijken. Wie Breaking Bad gemist heeft, moet dat zeker goed maken nu de hele reeks op Netflix te zien is. Of misschien ken je de serie al en moet je de ontknoping nog zien. Jaar na jaar is deze reeks in de prijzen gevallen en ook de voorbije Emmy Awards was Breaking Bad de grote winnaar. Daar konden ook de pure Netflix-reeksen geen stokje voor steken. We zijn er bovendien zeker van dat heel wat Netflix-kijkers dit pareltje gerust nog een tweede keer zullen willen bekijken.

IMDB-score: 9,6/10

6. Once Upon A Time

Sinds vorige week aan het Netflix-aanbod in België toegevoegd. Deze serie heeft misschien een paar afleveringen nodig voor je ze echt gaat waarderen. Een vrouw wordt aangetrokken door het stadje Storybrook, waar een jongetje wel heel erg in sprookjes gelooft. Hij blijkt echter niet gek te zijn, want stilaan wordt duidelijk dat de bekende sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje door een spreuk van de Boze Heks in dit stadje in onze wereld zijn opgesloten. Alleen weten ze niet meer wie ze zijn, behalve dan de heks zelf. Het klinkt allemaal een beetje ver gezocht, maar na een tijdje ga je het werk van de scenarioschrijvers wel waarderen. Eén van de hoofdrollen is voor Jennifer Morrison, destijds één van de jonge dokters in het team van Dr. House.

IMDB-score: 8,1/10

7. Grimm

Nu we toch in de sfeer van sprookjes en fantasie zitten, schakelen we meteen over naar Grimm. Ook deze reeks heeft wel iets met figuren uit kinderverhalen. Niets of niemand is wat het lijkt, er bestaan wel degelijk bovennatuurlijke slechteriken, alleen zien ze eruit als normale mensen. Behalve voor één man, Nick Burkhardt. Hij werkt als rechercheur bij de politie, maar ontdekt op een dag dat hij een ‘Grimm’ is. Dat is een figuur die al die bovennatuurlijke wezens kan herkennen en bovendien zijn ze allemaal bang voor hem. Een Grimm beschikt namelijk over het vermogen om hen te doden. Net een trapje lager dan Once Upon A Time wat ons betreft, maar desalniettemin zalige en ontspannende televisie.

IMBD-score: 7,8/10

8. The Following

Een reeks over een seriemoordenaar kan er ook altijd bij. In The Following zit die moordenaar dan wel in de cel, hij blijkt de controle te hebben over een heel netwerk waar rechercheur Ryan Hardy onderzoek naar moet voeren. Kevin Bacon kruipt in de huid van de rechercheur die met gezondheidsproblemen kampt na een eerdere ontmoeting met seriemoordenaar Joe Carroll. De serie krijgt volgend jaar al een derde seizoen.

IMDB-score: 7,6/10

9. Fringe

Een reeks die andermaal de grenzen van het paranormale verkent, maar we zijn er zeker van dat je van de personages gaat houden (als dat al niet het geval is). Fringe liep over vijf seizoenen en die zijn allemaal op Netflix te bekijken. Olivia Dunham is een vrouwelijke FBI-agente die moet samenwerken met Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter. Walter is een typische gestoorde professor met rare gewoonten, maar hij is briljant wanneer Olivia met onverklaarbare fenomenen komt aandraven. Zelfs wanneer de serie met andere dimensies begint te experimenteren, blijf je geboeid volgen, ook al ben je geen fan van science fiction.

IMDB-score: 8,5/10

10. Suits

Een serie die je misschien al gezien zult hebben. Zoniet, begin er dan maar meteen aan. Suits vertelt het verhaal van een geniale jongeman die net een drugdeal zag mislopen. Plots krijgt hij de kans om, zonder diploma, aan de slag te gaan als partner van een advocaat bij een groot bureau. Harvey Spector is bovendien één van de beste advocaten van New York City, hij krijgt dus de ideale leermeester. Humoristisch, boeiend, en vooral heel intrigerend.

IMDB-score: 8,8

11. Dracula

Koning Hendrik VIII is in een vampier veranderd. Jonathan Rhys Meyers speelde zijn bekendste rol als koning van Engeland in The Tudors, één van de betere series van de voorbije jaren. Dracula haalt dat niveau misschien niet, maar de lat ligt dan ook erg hoog. Toch loont het de moeite om het eerste seizoen van deze serie een kans te geven. Dracula komt aan in Londen om wraak te nemen en doet zich voor als een Amerikaanse ondernemer. Vampierjagers merken al snel dat ze niet met de eerste de beste te maken hebben. Het is even wennen om Rhys Meyers met een plat Amerikaans accent te horen spreken, maar hij zet de rol uitstekend neer. We geven wel toe: zonder hem in de hoofdrol hadden we deze serie misschien alsnog links laten liggen.

IMDB-score: 7,5

Gesponsorde artikelen