Waar wil jij kerstshoppen dit jaar? Dit zijn de mooist versierde steden met kerst

Waar wil jij kerstshoppen dit jaar? Dit zijn de mooist versierde steden met kerst

Het is misschien nog maar oktober, maar wij hebben al zin in Kerstmis! Waarom zou je eigenlijk in je eigen dorp of stad gaan shoppen, terwijl je ook kan shoppen én reizen. Dit zijn de tien mooist versierde steden tijdens Kerstmis. Tijd om cadeautjes te zoeken!

1. New York, Verenigde Staten

iStock

We weten het, we noemen al meteen een serieuze klassieker op die ook wel wat centjes kan kosten. Maar we konden New York écht niet uit ons lijstje houden. New York wordt tijdens de kerstperiode over the top versierd waardoor alles heel erg kleurrijk wordt. In de stad worden er kerstliedjes gezongen en kan je overal heen om de kerstsfeer op te snuiven.

Als je New York bezoekt tijdens de feestdagen probeer dan zeker de kerstceremonie op Rockerfeller Center mee te pikken. Je kan daar een optreden meepikken van een bekende artiest en ondertussen genieten van een lekker hapje of drankje.

2. Amsterdam, Nederland

iStock

Iets dichterbij dan … Als je nog nooit naar Amsterdam bent geweest, dan moet je zeker eens langsgaan tijdens de feestdagen. Amsterdam is altijd gezellig, maar rond Kerstmis maken de lichtjes het nog gezelliger. Leuke marktjes, ijspistes, kraampjes met jenever, … Het shoppen is daar altijd goed, dus je zorgen maken om met lege handen thuis te komen, is niet nodig.

3. Kopenhagen, Denemarken

iStock

De Deense stad is een heuse winterwonderland tijdens de feestdagen. Overal zie je prachtige gebouwen die mooi zijn verlicht, gezellige festiviteiten en (zeker niet onbelangrijk): winkels! Heel veel winkels om eens goed te shoppen en te denken aan je naasten.

4. Dubai, Arabische Emiraten

iStock

Oké, natuurlijk denk je niet aan Dubai als je denkt aan kerstsfeer. Maar er zijn heel wat voordelen om in de kerstperiode naar een woestijngebied te trekken. Is Jezus tenslotte niet geboren aan die kanten?

De vliegtickets naar Dubai zijn tijdens de kerstperiode goedkoper aangezien Kerstmis geen officiële feestdag is in het land. Daarnaast ervaar je niet alleen versierde kerstbomen maar ook versierde palmbomen. Dat je in Dubai goed kan shoppen, moeten we je niet meer uitleggen hé?

5. Düsseldorf, Duitsland

Als je tijdens de kerstperiode naar Duitsland wil trekken, denk je niet meteen aan Düsseldorf. Maar toch heeft de stad heel wat gezelligheid te bieden rond deze periode. Bezoek hier zeker de typisch Duitse kerstmarkt, want het is toevallig één van de mooiste van het land. Düsseldorf kan je eigenlijk bezoeken op één dag. Je hebt daar zes pleinen, verspreid door de stad, met leuke sfeervolle kerstmarkten.

Duitsland heeft wel meerdere topbestemmingen tijdens de kerstperiode. Denk bijvoorbeeld aan Berlijn, Keulen en Leipzig.

Als je daar bent, moet je zeker eens een stol proeven. Traditioneler dan dat kan niet!

6. Rovaniemi, Lapland

iStock

Iets minder bekend dan New York of Amsterdam: de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi. De stad is vrij onbekend en daar denk je echt totaal niet aan als je wil kerstshoppen. Maar kom op, je kan daar heus wel shoppen.

In vergelijking met je eigen stad, verdubbel je de gezelligheid op deze topbestemming. In de winter kan je daar volop genieten van lekker eten in restaurants en door de straten lopen met een warm drankje in je handen.

Op locaties als deze denk je dat de Kerstman elk moment je voorbij rijdt op zijn slee.

7. Wenen, Oostenrijk

iStock

Als je beelden opzoekt van Wenen in de kerstperiode dan krijg je het gevoel dat je kijkt naar een kerstkaartje. De kerstmarkten zijn daar heel traditioneel en uiteraard heel gezellig. Naast leuke tasjes en beeldjes vind je op de kerstmarkten van Wenen ook kunst. Een aanrader voor wie een uniek cadeau mee naar huis wil nemen.

8. Dublin, Ierland

Dublin is een leuke stad, dat weet iedereen. Tijdens de kerstperiode komt daar nog een schepje vreugde en gezelligheid bij. Met een unieke kerstmarkt, die drijft op het water van de Docklands, ervaar je de kerstsfeer op een andere manier. Het is daar blijkbaar ook traditie om in het koude water te springen. Wie durft?

9. Barcelona, Spanje

iStock

Barcelona is niet alleen in zomer de moeite, maar ook tijdens de kerstperiode. Op de oudste kerstmarkt van Barcelona Fira de Santa Llúcia, heb je meer dan 300 sfeervolle kraampjes. Maak een wandeling op La Rambla en kom in de kerststemming door de muziek, lekkere hapjes en drankjes. In plaats van glühwein en een stol kan je hier andere lekkernijen proeven zoals neulas en turrón.

10. Last but not least: Londen, Engeland

iStock

Uiteraard konden wij dé kerstlocatie van Europa niet uit ons lijstje houden. Je kent de klassiekers waarschijnlijk al: Winter Wonderland in Hyde Park, het reuzenrad, prachtige verlichtingen, de grote kerstboom op Trafelgar Square en shoppen, shoppen en nog eens shoppen! Adembenemend en helemaal perfect om in de kerststemming te komen.

Waar wacht je nog op?

Gesponsorde artikelen