Waar worden condooms van gemaakt?

Waar worden condooms van gemaakt?

Het wordt dagelijks gebruikt door mensen, maar wat is het nou precies? En waar wordt het uit gemaakt? 

De condoom zorgt voor een veilige geslachtsgemeenschap. In dit artikel wordt uitgelegd wat de condoom precies doet, wat de geschiedenis is van de condoom en wat de samenstelling hiervan is. Met deze informatie kun jij een betere beslissing maken bij condooms bestellen.

Wat is een condoom precies?

Misschien ben je wel al bekend met een condoom. Een condoom is een anticonceptiemiddel in de vorm van een hoesje. Dit hoesje wordt gebruikt om de menselijke penis te omhullen gedurende een geslachtsgemeenschap. Allereerst zorgt dit er voor dat de sperma van de man wordt opgevangen. Op deze manier wordt de kans op zwangerschap verkleint. Daarnaast zorgt de condoom er voor dat er geen tot weinig fysiek contact komt tussen de penis en de andere partner. Het biedt hiervoor een bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).

De veiligheid is niet de enige reden waar een condoom voor gebruikt worden. Een condoom wordt namelijk ook gebruikt om de geslachtsgemeenschap te verlengen, omdat er een verdovend middel in de condoom zit. Daarnaast kan een geslachtsgemeenschap ook aangenamer worden door middel van een condoom. Dit kan komen door verschillende smaken, of ribbeltjes etc.

Geschiedenis van de condoom

De eerste condoom soort, die effectief was, werd gemaakt van schapendarm of andere materialen van dierlijke oorsprong. Al snel bleek dat synthetische stoffen beter werkten tegen het overdragen van aandoeningen. Om die reden werden er sinds 1930 condooms verkocht die gemaakt zijn van latex.

Condooms die gemaakt zijn van schapendarm zijn nog wel te koop. De reden hier voor is dat sommige mensen allergisch zijn voor rubber. Daarnaast geeft schapendarm de lichaamswarmte beter door, dit zou ook een reden kunnen zijn om hiervan gebruik te maken.

Vanaf 1930 werd er een grote stap voorwaarts gezet voor de productie van latex condooms. De reden hiervoor was dat zowel veiliger als goedkoper was. Op een gegeven moment werd de verkoop van condooms een tijd gestopt, omdat het verboden werd door religieuze kerken. Dit werd na een tijd wel weer opgeheven.

Na de jaren is de condoom wel steeds verbeterd. Zo hebben de condooms een bepaald reservoir gekregen aan het kopje. Deze ruimte is gegeven voor de sperma. In de laatste 20 jaar zijn er allerlei verschillende soorten op de markt verschenen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het ligt in de schappen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren, geuren, vormen of smaken. De reden dat dit soort condooms op de markt kwamen was om de gebruiker een extra goed gevoel te geven.

Samenstelling van een condoom

De condooms van tegenwoordig worden gemaakt van latex rubber. Het ligt verder aan de soort condoom die je koop wat er verder mee is gedaan. Dit staat dan duidelijk op de verpakking.

Oppassen met condooms bestellen

Condooms bestellen is tegenwoordig een populaire manier van condooms aanschaffen. De reden hiervoor is dat je er dan niet voor naar de winkel hoeft, je kun ze anoniem thuis laten afleveren. Let er wel goed op dat je de juiste condooms koop, op een betrouwbare website. Er worden namelijk veel condooms online verkocht die van minderen kwaliteit zijn, dit wil je voorkomen.


Gesponsorde artikelen