Waar zijn al die spinnen eigenlijk in de zomer? Het antwoord zal je niet leuk vinden

Waar zijn al die spinnen eigenlijk in de zomer? Het antwoord zal je niet leuk vinden

Spinnen duiken traditioneel aan het einde van de zomer en het begin van de herfst masaal op. En als de dagen kouder worden, zie je ze steeds vaker in huis op een muur zitten of over de vloer rennen. Maar waar zijn al die spinnen nu dan, in het begin van de zomer?

Het antwoord op die vraag ga je niet leuk vinden: de meeste van die spinnen zitten gewoon in je huis. Het is een misvatting dat er in de winter meer spinnen zijn of dat ze dan speciaal naar binnen komen. De soorten die je thuis de stuipen op het lijf jagen zijn eigenlijk echte huisspinnen. De meeste spinnen zijn er gewoon geboren. Volgens de University of Washington heeft slechts vijf procent van de spinnen in je huis ooit een poot buiten gezet.

Het enige verschil met deze tijd van het jaar is dat de spinnen in de herfst paren. Dan zijn ze roekelozer in de zoektocht naar een partner. Nu verkiezen ze doorgaans de vochtige plekjes in je huis, liefst ergens waar ze zo weinig mogelijk opvallen. Ze zijn er dus wel, maar ze hebben liever dat je hen niet ziet. Zoals je wel weet zijn spinnen eigenlijk erg nuttige beestjes in je huis, maar zelden worden ze als aangename huisgenoten onthaald.

Juist meer spinnen nu

Ook de spinnen die je in de herfst buiten ziet zitten – denk maar aan al die kruisspinnen – zijn er nu al. Ze zijn zelfs veel talrijker dan in het najaar. Alleen zijn het nu nog vooral kleine spinnetjes die moeten groeien. Die zijn uiteraard nog kwetsbaar, en een groot deel wordt in de zomer opgegeten of komt om een andere manier om het leven. Enkel de grote, sterke spinnen die je in de herfst ziet, hebben de warme zomermaanden overleefd.

Wil je graag weten welke spinnen er binnen én buiten verstopt zitten? Check dan hier wat de natuur in het najaar weer voor je in petto heeft! En onthoud: ze liggen nu al op de loer …

Pexels

Gesponsorde artikelen