Waar zijn die handjes?! Ongemakkelijke koning Filip tijdens zijn 21 juli-toespraak in 8 gif’jes

Waar zijn die handjes?! Ongemakkelijke koning Filip tijdens zijn 21 juli-toespraak in 8 gif’jes

In zijn 21 juli-toespraak zit koning Filip niet statisch achter zijn bureau, maar staat hij rechtop om de Belgen toe te spreken. Alleen is hij niet echt de meest vlotte man ter wereld en staat hij wat ongemakkelijk te zwaaien met zijn handen, wat echt een grappig zicht is. Zeker als je weet dat hij dan nog eens vaderlijk waarschuwt voor de gevaren van sociale media. 

Vandaag was het weer zover: ons land viert bijna de nationale feestdag en daar hoort natuurlijk een toespraak van de koning bij. Zijn centrale boodschap: opletten met die hyperconnectiviteit. Oh-oh!

Maar eerlijk gezegd gaan we niet veel onthouden van de inhoud van zijn speech. De koning stond echt veel te ongemakkelijk met zijn handen te zwaaien om je te kunnen concentreren op de toespraak zelf.

Voor de volledigheid geven we toch even zijn boodschap mee. “Soms overspoelt het virtuele ons leven, alsof de hele wereld bij ons binnenvalt zonder dat wij daar om gevraagd hebben. In de virtuele wereld bestaan tijd en ruimte nog amper en dat zet er ons toe aan om alles te willen en wel onmiddellijk”, klinkt het. Volgens hem leidt dat tot oppervlakkige relaties en hebben we meer behoefte aan “waarachtige, diepgaande relaties”.

Ironisch genoeg tweette het Belgische koningshuis enkele momenten na zijn speech dat je het Belgische koningshuis nu ook kan volgen op Facebook. Geen mop.

Vanaf het begin van zijn speech zie je al dat de koning niet echt op zijn gemak is

Alsof hij zich boos wil maken, maar niet durft

Wat doet hij daar nu met zijn linkerhand? Zijn rechterhand hangt wat ongemakkelijk aan zijn lijf

Voor je je ongerust begint te maken: er is niets mis met zijn rechterhand

Zo ongelooflijk gênant hoe hij daar staat. En het blijft echt maar duren!

Gelukkig gaf iemand hem de opdracht om zijn handen toch maar te kruisen

OEF! Dat ziet er toch al iets beter uit

Hoewel hij er nog altijd niet superrelaxed bij staat hoor

Bekijk hier de volledige toespraak

Gesponsorde artikelen