Left Right
scrollTop top

Waarom Brans visioen uit Game of Thrones belangrijker is dan je denkt


Waarom Brans visioen uit Game of Thrones belangrijker is dan je denkt

Sommige scènes uit de seizoensopener van ‘Game of Thrones’ waren simpel, denk maar aan de wijndegustatie met Arya. Maar een andere Stark-scène was vager. Bran kreeg in de eerste aflevering een visioen waarin White Walkers te zien waren. Not again zou je denken, maar het betekent meer dan wat angstaanjagende beelden van zombies. 

Opgepast! Spoilers over de eerste aflevering uit het zevende seizoen!

Bran en Meera staan te wachten voor de poorten van The Wall. Ondertussen doodt Bran de tijd door met zijn magische krachten in de tijd te reizen. Hij ziet een leger White Walkers marcheren. Uit vorige seizoenen weten we dat Bran zowel in het heden, verleden en de toekomst kan kijken. Zo zag hij bijvoorbeeld wildfire van Cersei ontploffen in de toekomst en zag hij een jongere versie van zijn vader Ned Stark.

Groen gras wordt ijs

Of het leger van White Walkers op dit moment aan het wandelen is of het een toekomstbeeld is, is niet meteen duidelijk. Maar de aandachtige kijker heeft misschien al opgemerkt dat het leger van zombies niet over ijs aan het wandelen is, maar over groen gras. Gras dat verandert in ijs van zodra de White Walkers erover wandelen. Jon Snow zei in het laatste seizoen ook al: “The true enemy won’t wait out the storm. He brings the storm.” Uit dit visioen blijkt dat dus ook zo te zijn.

White Walkers in Winterfell

Dat het leger van White Walkers al op groen gras wandelt, wil zeggen dat ze de Wall al hebben overgestoken en zuidwaarts aan het marcheren zijn. Dit hebben ze nog nooit gedaan, dus het kan niet anders dan een toekomstvisioen zijn. Tussen de zombies wandelen ook een paar reuzen waaronder eentje die lijkt op de bekende reus Wun-Wun. Nadat hij overleed tijdens de slag om Winterfell, weten we niet wat er met zijn lichaam gebeurd is. Het kan dus zijn dat hij begraven is en niet verbrand. Als dat het geval is, zouden de White Walkers hem makkelijker kunnen rekruteren. En betekent dit visioen ook dat de Night King niet alleen tot voorbij de muur is geraakt, maar ook tot voorbij Winterfell.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489