Left Right
scrollTop top

Waarom de priester uit De Mol nu al hoofdverdachte nummer 1 is …


Waarom de priester uit De Mol nu al hoofdverdachte nummer 1 is …

De Mol is nog niet eens begonnen en toch doen de wildste theorieën al de ronde. Vooral Pieter, een 33-jarige priester, blijkt hoofdverdachte nummer één. Maar wat maakt hem nu net zo verdacht? Wij somden de zotste theorieën voor je op!

1. Pieter

De eerste vraag die kijkers zich stelden was: mag een priester wel liegen en bedriegen? Het katholieke geloof stelt immers in gebod 7 en 8 dat dat niet mag: “Vlucht het stelen en bedriegen, ook de achterklap en ’t liegen.”

Maar theoloog Hans Geybels ziet het probleem niet. “De Mol is een spel. Liegen maakt hier deel uit van het spel. Liegen is nodig, wil het spel lukken. Een priester mag toch ook pokeren!”, zegt Geybels aan VRT NWS. Ook het bisdom van Brugge is enthousiast over Pieter’s deelname.

Daarnaast zijn er nog andere hints. Zo verraste VIER dit jaar door De Mol op zondag te programmeren. Dat is niet toevallig de heilige dag van de katholieken … Bovendien zat het woordje ‘mis’ in het zinnetje waarmee VIER het programma aankondigde. Naar aanloop van De Mol verscheen de zin ‘Heb je mij gemist?‘ te pas en te onpas in VIER-programma’s. Een laatste aanwijzing zit in de eerste opdracht voor de kandidaten. In een teaser zagen we hoe de deelnemers begraven lagen op een kerkhof. De link met de katholieke Kerk is snel gelegd …

Een nog opmerkelijkere theorie is deze van Twitteraar Kevin. Hij denkt zelfs al de finalisten te hebben gespot. Pieter is volgens hem de mol aangezien zijn glas water net buiten beeld staat tijdens het kennismakingsgesprek. Steve en Jeffrey hebben geen glas en zijn dus vermoedelijk de finalisten.

2. Jeffrey

Een andere hint is de letter ‘J’. Jonas Geirnaert droeg in het programma ‘Control Pedro’ een T-shirt met de befaamde slogan ‘Heb je mij gemist?’ In Temptation Island verscheen het zinnetje toen Jeremy in beeld kwam. En ook Jeroom was in beeld toen de slogan tevoorschijn kwam. Toeval? Vele oplettende kijkers denken van niet: de naam van de mol moet volgens hen beginnen met ‘J’.

Daarnaast vinden sommigen dat de voorstelling van Jeffrey verschilt van die van de anderen. Hmm …

3. Joke

De bovenstaande theorie kan ook worden toegepast op Joke. Haar naam begint immers ook met een ‘J’. Wat haar nog meer verdacht maakt, is haar afkomst. In Tielt stond deze week plots een reclamepaneel met de plattegrond van Mol. En waar komt Joke vandaan? Juist, ja, Tielt!

Er is nog een andere aanwijzing. In de trailer kon een kijker het woord ‘Ulu’ onderscheiden. Dit kan verwijzen naar een eiland in Papoea-Nieuw-Guinea. Op de Wikipediapagina van dat eiland staat een hele lijst zoogdieren. Toeval of niet, maar Joke is dierenarts.

4. Channy

Andere kijkers denken dan weer dat Channy de mol is. Zij denken namelijk een ‘M’ te zien in haar armband op de groepsfoto van de deelnemers. Too obvious or not?

Daarnaast keek Channy, net als Lloyd, in de trailer naar rechts, terwijl de andere kandidaten allemaal naar links keken.

5. Katrien

Ook de namen van Channy en Katrien blijken te verschillen. Zo is de tekst op hun foto’s een tikkeltje anders uitgelijnd.

Wie is volgens jou de mol?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938