Waarom Demi een K3’tje moet worden: “Met mijn stem en karakter kan ik het stoere er wat in brengen”

Waarom Demi een K3’tje moet worden: “Met mijn stem en karakter kan ik het stoere er wat in brengen”

“Ik denk dat ze just twee sloffen sigaretten heeft opgesmoord.” Met deze prachtige woorden omschreef Gert Verhulst haar tijdens de audities, en dan moesten de uitspraken over de blauwe plekken op haar benen nog komen. Jup, Demi Matenahoru (21) viel méér dan op in de voorrondes. Maar ondanks haar stoere uiterlijk is ze wél oprecht (en al heel lang) fan van K3. Waarom zij nou precies dat nieuwe K3’tje wil worden? We vroegen het haar zelf. 

Hey Demi. Eerst en vooral proficiat! Het was extra spannend voor jou …Zeg dat wel! Maar je bent bij de laatste 10 geraakt, hoera! Eentje om erin te komen … Weet je nog hoe de allereerste single van K3 heet?Euhm … Heyah Mama? Dat is wat ie-de-reen denkt (wij ook voor we het opzochten op Wikipedia, btw), maar even daarvoor hadden ze ook al een liedje uitgebracht … Oh ja! Wat ik wil, niet?Hélemaal juist! En weet je toevallig nog de naam van hun eerste album? Parels, toch? Jupzaaa! Test geslaagd, haha. Ja, ik zat te twijfelen tussen Tele Romeo, maar dat was natuurlijk erna pas. Je was waarschijnlijk nog redelijk jong toen we K3 leerden kennen in Eurosong in 1999?

Toen was ik nog maar net vijf. Ik heb dat dus niet bewust meegemaakt. Maar toen Heyah Mama echt een hit was in Nederland en ik het overal hoorde, is het er bij mij gaan inzitten. Vanaf dan herinner ik me K3.

Wat is voor jou dan de eerste echt levendige herinnering aan K3?

De laatste tijd moet ik veel denken aan toen ze een optreden gaven in Plopsaland. Mijn ouders waren van Zeeland en hadden op een bepaald moment een abonnement op Plopsaland genomen.

No way! Zijn er mensen die dat echt doen, zo’n abonnement nemen?! (lacht)

Jaaaa! We vonden het daar fantastisch en wouden er de hele tijd naartoe. Ik weet nog dat K3 moest optreden en dat ze Oya Lélé zongen. En dat ze daar dus stonden in dat échte pakje. Ik stond daar van: “Wauuww! Dat is het échte pakje. Van op tv!” En dan ging ik handtekeningen vragen, en zo.

De kijkers thuis hebben ongetwijfeld een aantal keren serieus strike gelegen bij de uitspraken die Gert maakte over jou. Heb je zelf een favoriete quote?

Jaaa! Zijn uitspraken zijn echt fantastisch! Ik moet er altijd om lachen. Mijn moeder ook trouwens. Ik vond het vooral grappig toen hij zei: “Als ik mijn ogen dichtdoe, is het precies alsof ik mijn vader hoor praten…”. Ik hou wel van dat soort grapjes! Of dat hij dacht dat ik twee sloffen sigaretten had gerookt. Daar was ik minder blij mee …

Rook je dan niet? Nee, ik rook niet. Neeee! Dat is wel een beetje gemeen dan dat hij dat zei! (lacht) Ik dacht al dat je een gigantische kettingrooksters was, of zo!Ja, maar weet je: je moet tegen een grapje kunnen. Anders zit je hier ook een beetje verkeerd. Anyway, je mocht door naar het bootcamp, en daar zijn ongetwijfeld héél veel mensen reuzeblij om. Wat is het fijnste moment dat je daar hebt meegemaakt?

Alle workshops en lessen zijn heel leerzaam geweest, maar elke keer ik op het podium sta en een nummer mag performen … Niets overtreft dat!

Wat maakt het voor jou dan zo magisch?

Gewoon … Je hebt er heel hard naartoe geleefd en je hebt zo hard gewerkt op het bootcamp om jezelf te verbeteren. En als je dat dan mag tonen aan het publiek en Gert en K3, en kan laten zien waarom je bij K3 wil of waarom je bij K3 zou moeten … Dat doet wat.

Wat is voor jou dan het mooiste aan K3 zijn?

Dat het zo’n fantastische combinatie is van alle dingen die ik héél graag doe. En omdat die interactie met de kinderen zo leuk is. Ik hou onwijs veel van kinderen. Hen laten lachen met wat je doet … Dat heb ik zelf ook meegemaakt, dat hebben zij bij mij ook gedaan. En dat wil ik nu gaan doen bij de nieuwe generatie.

Stel dat ze zeggen dat je jouw haar moet kleuren, zou je het doen? Absoluut, ja. In welke kleur dan het liefst?

Ik weet niet of blond me goed zou staan, dat mogen ze best proberen. Maar ik denk dat ros me wel leuk zou staan, een beetje donkerrood.

Even een ‘gemeen’ vraagje: Karen, Kristel of Josje?

Alle drie ! Ik vind ze alle drie even leuk, maar zelf word ik het vaakst vergeleken met Karen. Qua karakter dan. Ze is een stoere, pittige dame. Nu is Josje dat ook wel … En Kristel eigenlijk ook!

Hoe was het eigenlijk om K3 voor het eerst in het echt te zien?

Ik was in het begin volledig starstruck! Bij mijn auditie nog niet echt, want dan sta je op het podium en gaat het vanzelf. Maar nu … Iedere keer als Karen, Kristel of Josje er zijn, dan heb ik zoiets van: “Wooooow, ik was vroeger zo’n fan van jullie!”

Haha, zo schattig! Heb je hen daar al eens over aangesproken?

Tijdens het etentje na de wildcard heb ik wel gezegd hoe raar het was om daar zo met hen te zitten eten.

En als je moet kiezen: Niels of Gerard? Neeeee! Daar wil ik niet tussen kiezen. Ze zijn allebei te gek!Van alle geniale pakjes, wat is jouw absolute nummer één K3-outfit?

Het regenboogpakje vind ik echt prachtig!

Bijna iedereen zegt dat! Wat maakt die outfit zo geweldig?

Het is iconisch! Met dat pakje is ook de nieuwe K3 met Josje begonnen. Maar het kostuumpje van Zwaai als je verliefd bent, vind ik ook een hele mooie. Met die petticoat, en dan dat shirt met die streepjes en die hele mooie laarsjes. Net zoals in het circus! Daar zou ik zelf ook graag eens mee op een podium staan.

Hoe ziet voor jou de ideale K3 eruit? Met wie?

Daarover kan ik echt geen uitspraken doen. Iedereen is gewoon te gek. Ik zou het niet weten. Ik zou ook niet graag in de schoenen van K3 of Gert willen staan.

Binnen enkele dagen starten de liveshows … Waarom moeten kijkers op jou stemmen?

We hebben allemaal wel iets wat ons bijzonder maakt, daarom zitten we ook bij de laatste tien. Maar ik denk dat ik qua stem en qua karakter wel wat het stoere er kan inbrengen. Al is dat bij de huidige K3 er natuurlijk ook wel al!

We wensen je alvast waanzinnig veel succes, Demi!

Wie nu al geen genoeg meer kan krijgen van Demi, kan haar trouwens altijd volgen via Facebook:

En Instagram!

En vrijdag is ze er natuurlijk bij in de allereerste liveshow van K3 Zoekt K3, om 20u35 op VTM. En ja hoor, we hebben ook met de andere negen meisjes een supergezellig babbeltje gehad!

Gesponsorde artikelen