Waarom Disney met The Avengers 2 door de Mayweather-boskmatch 12 miljoen verloor

Waarom Disney met The Avengers 2 door de Mayweather-boskmatch 12 miljoen verloor

Sinds dit weekend kunnen onze vrienden in Amerika ook naar The Avengers: Age Of Ultron gaan kijken en zeggen dat de film het daar goed deed, is zacht uitgedrukt. En toch…

191,3 miljoen dollar.

Dat is het hallucinante bedrag dat de film ophaalde in zijn openingsweekend. En toch bleef de film daarmee enigszins onder de verwachtingen, want analisten hadden voorspeld dat de film meer bezoekers zou trekken dan het eerste deel van drie jaar eerder, dat 207,4 miljoen dollar wist te scoren in zijn openingsweekend, het vierde beste resultaat ooit.

Age Of Ultron moet zich nu tevreden stellen met een vijfde plaats na dus zijn voorganger, twee films van Harry Potter (Half-Blood Prince en Deathly Hollows Part 1) en Furious 7 die nu het op één na beste openingsweekend aller tijden kan optekenen.

Een boksmatch kost Disney 12 miljoen dollar

Dat The Avengers: Age Of Ultron het niet nog beter deed, ligt volgens diezelfde analisten aan de zwakke recensies die de film meekreeg én aan de legendarische bokskamp tussen Mayweather en Pacquaio die de film naar verluidt 12 miljoen dollar zou hebben gekost.

Disney zelf mikte op een opening van 210 miljoen dollar en moet zich dus tevreden stellen met minder. Of The Avengers 2: Age Of Ultron nu écht de hit van het jaar zal worden in een jaar waarin ook Furious 7 al heel wat potten heeft gebroken, dat valt af te wachten.

Wereldwijd staat de film nu op een 88ste plaats in de hitparade van meest lucratieve films aller tijden met een opbrengst van 630,3 miljoen dollar. Belangrijke kanttekening hierbij is dat de film pas volgende week wordt uitgebracht in China, ook een grote potentiële markt.

Dat Disney het dit jaar alvast niet slecht zal doen, lijkt al een vaststaand feit met ook nog het op stapel staande Star Wars: The Force Awakens aan het einde van dit jaar.

Gesponsorde artikelen