Left Right
scrollTop top

Waarom een koude douche eigenlijk heel gezond is


Waarom een koude douche eigenlijk heel gezond is
iStock

Het is geen geheim dat mensen het niet hebben voor koude douches. We willen altijd lekker warm water en genieten van een hete douche. Maar eigenlijk hebben wij het verkeerd want koude douches zijn veel beter voor ons en dit is waarom.

Je zal minder stress hebben

iStock

Je zou denken dat een koude douche je heel wat stress zou bezorgen, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Een koude douche zorgt ervoor dat je urinezuurniveau verlaagt waardoor je de glutathione in je bloed verhoogt. Hierdoor mindert blijkbaar angst en ervaren wij minder stress.

Je wordt mentaal sterker

iStock

Yep, je leest het juist hoor! Je hebt heel wat mentale kracht nodig om onder die koude douche te gaan staan. En als je dat durft, kan je sowieso alles aan!

En depressies minderen

iStock

Koude douches verlichten depressies en hebben zelfs een antidepressief effect op je. Blijkbaar zouden receptoren in de huid elektrische impulsen verzenden naar de hersenen. Dit zorgt voor een boost in je mentale welzijn. Je gaat je zeker goed voelen nadien!

Maar je bloedcirculatie en immuunsysteem betert wel

iStock

Als je je immuniteit wil verbeteren, moet je ook af en toe een koude douche nemen. Hierdoor zal je lichaam zichzelf opwarmen en wordt het immuunsysteem eigenlijk geprikkeld.

Daarnaast is een koude douche ook erg goed voor de bloedcirculatie. De aders vernauwen en de bloeddruk verhoogt waardoor het bloed efficiënter gebruikt kan worden. Doordat alle organen hierdoor ook beter werken, zal ook de gezondheid van je hart verbeteren.

Je verliest extra kilootjes

iStock

Oké je moet nu ook niet denken dat een koude douche je meteen een killer body zal geven, maar het helpt je wel afvallen. Door de toename van bruin vet en een betere bloedcirculatie verhoogt het metabolisme in het lichaam.

En je vruchtbaarheid verhoogt

iStock

En als laatste zou een koude douche ook nog eens heel goed zijn voor de vruchtbaarheid. Studies hebben aangetoond dat het aantal zaadcellen toenam met 491 procent bij mannen die stopten met hete baden nemen.

Dus vanaf nu een koude douche nemen hé!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810