Waarom Egbert Lachaert (Open Vld) een leider voor morgen is

Waarom Egbert Lachaert (Open Vld) een leider voor morgen is

Dossiervreter met sterke terreinkennis

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Egbert Lachaert

Functies: federaal parlementslid voor Open Vld en OCMW-voorzitter in Merelbeke

Leeftijd: 38 jaar

Egbert Lachaert is een leider voor morgen omdat: hij een dossiervreter is met sterke terreinkennis en hij kost wat kost vooruit wil. Als deel van de congrescommissie buigt hij zich over nieuwe uitdagingen zoals Uber, AirBnb, flexibele openingsuren en e-commerce. De hervorming van de arbeidsmarkt en de nieuwe economie, dat is zijn dada!

Je moet hem nu al kennen van: die keer dat hij bijna Open Vld-voorzitter was. Met 40 procent van de stemmen verraste hij vriend en vijand. Dat werd door de partij nooit echt beloond, maar zijn werk in het parlement maakt nu erg veel goed. Lachaert laat zijn mening serieus gelden als het gaat over arbeidsrecht en hij maakt echt wel het verschil tegen minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

Wij verwachten van hem: dat hij zijn plek afdwingt in het geweld van de Oost-Vlaamse Open Vld-clans. En dat hij blijft uitblinken als parlementslid. Met z’n expertise, z’n flair en z’n verbaal talent een van de uitschieters in de Open Vld-fractie, hou dat niveau aan!

Gesponsorde artikelen