Waarom elke dansliefhebber Billy Elliot The Musical gezien moet hebben

Waarom elke dansliefhebber Billy Elliot The Musical gezien moet hebben

Op 9 april 2016 valt na 11 jaar het doek voor Billy Elliot in Londen. In deze 11 jaar hebben meer dan 40 jongens deze hoofdrol gespeeld en hebben miljoenen mensen deze show bezocht. Je hebt nog vier maanden om de show zelf te kunnen zien. Moet je nog overtuigd worden om een ticket naar Londen te boeken voor deze voorstelling? Als je van dans houdt zullen deze je zeker helpen.

Ballet is ook voor jongens

In de volgende video laat Billy zien wat dansen met hem doet, met daarbij een balletsolo die je niet snel van een 11-jarige jongen zal zien. Het nummer Electricity, geschreven door Elton John, heeft vele jongens geïnspireerd om te gaan dansen. Ook al is dat niet stoer, niet cool en worden ze er misschien mee uitgelachen. Billy opent deuren die jongens die van dansen houden.

Tapdans is stoerder dan je denkt

Misschien is het eerste wat je van tap verwacht een strohoed en een wandelstok op jazzy showmuziek, maar in Billy Elliot is dit iets compleet anders. Billy gebruikt het tappen om zijn gevoelens te uiten op keiharde rockmuziek. Een heftig moment waar elke dansliefhebber op kickt.

Klassiek ballet, streetdance en tapdans gaan prima samen

Heb je ooit 25 jongens gezien, van 10 tot 26 jaar oud, die samen een choreografie brengen waar zowel klassiek ballet, hiphop en tap in te zien is? Nee? Bij deze.

Als je meer wil zien, je hebt nog drie maanden om in het Victoria Palace Theatre de Londense cast aan het werk te zien. Maar mocht je er echt nog niet genoeg van krijgen, klik dan hier om de Nederlandse cast aan het werk te zien in een nummer over diversiteit.

Gesponsorde artikelen