Waarom Elke Van den Brandt (Groen) een leider voor morgen is

Waarom Elke Van den Brandt (Groen) een leider voor morgen is

Heilige vuur van verontwaardiging

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Elke Van den Brandt

Functies: Vlaams parlementslid

Leeftijd: 35 jaar

Elke Van den Brandt is een leider voor morgen omdat: ze het heilige vuur van verontwaardiging in haar heeft. Ze slaagt erin om als Brusselse (maar eigenlijk met Antwerpse roots) de problematiek van de grote steden in het Vlaanderen vol lintbebouwing toch aandacht te geven.

Je moet haar nu al kennen van: haar gooi naar het partijvoorzitterschap van Groen. Zij was een beetje de establishment-kandidaat, en reed een sterke race. Haar tegenstander, Meyrem Almaci, bleek meer steun te krijgen bij de leden, maar tijdens de verkiezingen werd toch lekker close en vooral: het eindigde in een mooi congres waar iedereen weer vriendjes werd. Van den Brandt weet nu vooral dossiers die over scholen, crèches en welzijn gaan naar zich toe te trekken.

Wij verwachten van haar: dat ze nog groeit in haar tussenkomsten in het parlement (want die zaten nog niet helemaal lekker). En dat ze in de hoofdstad met Groen en Ecolo een stempel kan drukken in de bestuurlijke wirwar.

Gesponsorde artikelen