Waarom Freya Saeys (Open Vld) een leider voor morgen is

Waarom Freya Saeys (Open Vld) een leider voor morgen is

Politiek talent en massa’s praktijkkennis

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Freya Saeys

Functies: Vlaams parlementslid voor Open Vld

Leeftijd: 31 jaar

Freya Saeys is een leider voor morgen omdat: zij alles is waar waar Open Vld voor staat, zelfstandige, vrijgevochten, maar toch ook de warme, helpende kant. Want Freya Saeys is naast haar carrière in het Vlaams parlement ook nog gedreven huisarts (rings a bell with Open Vld, anyone?). Met die kennis uit de praktijk bedenkt ze politieke oplossingen.

Je moet haar nu al kennen van: haar immens kennis over – hoe kan het ook anders als arts – gezondheid en welzijn.

Wij verwachten van haar: dat ze de girlpower binnen Open Vld nog meer versterkt. Met partijvoorzitster Gwendolyn Rutten en de immens populaire Maggie De Block als minister hebben de Vlaamse liberalen al een iets vrouwelijker imago gekregen, maar Saeys moet mee de ooit beruchte machopartij doen vergeten.

Gesponsorde artikelen