Waarom Hanne keihard één van de nieuwe K3’tjes moet worden: “Ik doe het met de juiste bedoelingen”

Waarom Hanne keihard één van de nieuwe K3’tjes moet worden: “Ik doe het met de juiste bedoelingen”

Met 22.000 volgers op Facebook staat Hanne Verbruggen qua ‘social popularity’ hélemaal bovenaan om één van de nieuwe K3’tjes te worden. En terecht, want K3 zit diep bij de vrolijke scoutsleidster uit Mechelen: “Niemand schrok ervan dat ik mij heb ingeschreven, omdat ik al heel lang tegen iedereen zeg dat ik K3 écht goed vind!” Waarom we op haar moeten stemmen? Wel … 

Eentje om erin te komen: wat was de allereerste K3-single?De allereerste? Alle Kleuren denk ik.Nog een beetje daarvoor … Oh, was dat die van “wat ik wil, wat ik wil, wat ik wil”, dat liedje? Jaaaaa! Hélemaal! Weet je toevallig nog wat het eerste album was? Parels??Whoooop, super! Hoe oud was jij eigenlijk toen K3 deelnam aan Eurosong in ’99?

Ik ben van 1994, dus 5 jaar. Eurosong heb ik niet bewust meegemaakt, maar daarna ben ik wel helemaal opgegroeid met K3.

Wat is jouw eerste levendige herinnering aan hun muziek?

Ik ben naar hun allereerste musical geweest, De Wereld van K3. Ik weet nog dat ik op het einde naar voor ben gelopen om mijn tekening af te geven. Zij stonden daar en ik vond dat zo WOW! Daarna heb ik wel wat een dip gehad, zo rond mijn twaalfde, “omdat het voor de kleine kindjes was”. Maar dan was er plots een moment dat ik iets had van: “Ik mag aan iedereen laten weten dat ik het goed vind”. En dan zei ik op de scouts ook altijd hoe goed K3 is en dat het echt niet alleen voor kindjes is.

OMG! Dus héél lang voor K3 Zoekt K3 was jij hen eigenlijk al aan het promoten?Ja! Daarom dat ook niemand ervan schrok dat ik mij had ingeschreven. Eigenlijk was je een beetje voorbestemd dan om de nieuwe K3 te worden? Haha, we zullen zien, hé! Jullie zijn intussen al een tijdje terug van het helse bootcamp. Welk moment van daar ga je echt nooit meer vergeten?

Op de tridems met Marthe en Nora vond ik echt leuk. Dat was zóóó grappig! Wij hebben daar toen echt stoten uitgehaald. Wij zijn tegen een boom gereden en bijna tegen een auto zelfs.

Oh jee! ZIJN DAAR BEELDEN VAN??Haha, dat moet wel, ja! En hoe is dat dan allemaal gebeurd?

Op een bepaald moment zagen we Gert en moesten we naar rechts rijden. Maar we waren al voorbij dat weggetje, dus moesten we een keigrote bocht nemen, maar dat is moeilijk met zijn tridem. Dus wij begonnen te draaien, maar gingen recht op een boom af. En Marthe was ook de hele tijd aan het zeggen: “Wij hebben geen helmen! Dat is levensgevaarlijk!” En Nora was maar aan het gaan! Dat was zo’n grappige combinatie. Ik heb mij daar heel hard mee geamuseerd.

K3 is natuurlijk bekend voor de blonde, de rosse en de zwarte. Het is redelijk logisch bij jou, maar stél dat je jouw haar zou moeten kleuren, zou je het doen?

Ja, daar heb ik geen probleem mee. Ik denk ook … Ze gaan je niet lelijk maken, hé. (lacht) Je wordt K3, je moet uitstraling hebben, dus ze gaan niet iets doen waardoor je er plots mottig gaat uitzien, of zo.

En als je mag kiezen?Liefst rood dan. Maar eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit. Binnen een dikke 3 weken is de nieuwe K3 er al, hoe ziet die er voor jou uit? Met wie? Dat weet ik niet. We zijn nu met tien en gaan heel vriendschappelijk om met elkaar. Ik heb bij iedereen wel een gevoel van “eigenlijk bij u gaat dat, en bij u ook, en bij u ook”! Even een ‘gemeen’ vraagje: Karen, Kristel of Josje?

Dat is moeilijk, want ze hebben alle drie wel iets dat ik echt apprecieer … Maar ik ben wel iemand dat echt opkijkt naar Karen. Hetzelfde bij Josje en Kristel eigenlijk, maar dan op een andere manier.

En op welke manier kijk je dan op naar Karen? Je hebt je haar toch niet rood gekleurd dóór haar?? (lacht)

Haha, nee hoor!! Ik vind Karen gewoon heel eerlijk en heel echt. Ze is zich heel bewust van wie ze is en komt ook uit voor haar ‘mindere kantjes’. En dat vind ik zo tof! Het is iets wat ik ook probeer te doen. Niet omdat Karen dat doet, maar omdat ik dat leuk vind aan mensen.

Niels of Gerard?

Oei. Dat is wel heel moeilijk … Gerard dan toch. Ik vind dat echt zo’n papaatje, ik kan daar niet aandoen. Dat is zo een lieve, warme mens!

Haha, Gerard Joling jouw tweede papa …

Nee, zo goed ken ik hem ook niet. (lacht) Maar die heeft zo een uitstraling!

Heb je zelf al een mooie herinnering aan hem?

Goh mooi … Die was vooral geïnteresseerd in mijn broers! Toen hij met mij kwam praten, zaten mijn broers erbij, en dan was het van: “Wat een mooie broers heb jij!” En dan tegen mijn mama en papa zo van “goed gedaan!” Dat was wel grappig.

Jullie hebben tijdens het bootcamp ook mogen kennismaken met Louis Talpe. Dé vraag waarop iedereen een antwoord wil: hoe knap is hij in ’t echt?

Hééééél knap! Oh, amai. Echt. Ze hadden ons ook gezegd van “ja, hier staat een tafel, daar staat Louis en jullie moeten zo gaan.” Ik zag Louis en struikelde over die draden. Ik was echt zo’n beetje starstuck! Een beetje gênant wel.

Wat is van alle waanzinnige K3-outfits jouw absolute nummer één? K3 Airlines! Ik vond het toen heel jammer dat wij dat bollenjurkje moesten aantrekken en de andere groep K3 Airlines had.Haha, roze is niet jouw kleur dus?

Ja, ça va nog. Maar ik vond de schoenen wel supernice! En die zaten echt goed!

Vul aan: het mooiste aan K3 zijn is …

Dat je kindjes gelukkig maakt. Dat klinkt misschien cliché, maar het is wel zo. Als ik nu zie dat kindjes die mij zien plots “Hanneeee” roepen en hoe vrolijk ze worden van gewoon met u op de foto te gaan, dan denk ik van “oh, het kost je zo weinig moeite en toch vinden die kinderen dat fantastisch.”

De liveshows komen dichterbij … Waarom moeten we voor jou stemmen?

Oei. Waarom? Euhm … Ik wil het héél graag worden en ik zou het met heel veel passie doen. Ik ben ook niet het type dat er meer achter zoekt. Het is echt puur het K3-zijn dat mij interesseert. Ik doe het met de juiste bedoelingen. Dus als je daarin gelooft, stem dan op mij.

Ontzettende veel succes nog, Hanne!

Wie nu al geen genoeg meer kan krijgen van Hanne, kan haar trouwens altijd volgen via Facebook:

En vrijdag is ze er natuurlijk gewoon weer bij in de allereerste liveshow van K3 Zoekt K3, om 20u35 op VTM. En ja hoor, we hebben ook met de andere negen meisjes een supergezellig babbeltje gehad! Hierover vind je alles later deze week!

Gesponsorde artikelen