Waarom Herman Brusselmans niet meer in de jury van ‘De Slimste Mens’ wil zitten

Waarom Herman Brusselmans niet meer in de jury van ‘De Slimste Mens’ wil zitten

Er ging heel veel aandacht uit naar de bekendmaking van de volledige deelnemerslijst voor het komende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar ook de voltallige jury is al bekend. Publiekslievelingen Philippe Geubels, Marc-Marie Huijbregts en Jeroom keren terug en worden bijgestaan door een aantal nieuwe namen zoals Jan Jaap van der Wal en Sam Gooris. Maar er is één opvallende naam die ontbreekt: Herman Brusselmans.

Geen Herman Brusselmans dus tussen de vaste juryleden in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Brusselmans was allerminst een van de favoriete juryleden. Zo bleek uit een rondvraag dat hij zelfs bovenaan het lijstje stond als er werd gevraagd welk jurylid niet hoefde terug te keren in een nieuw seizoen. Maar toch willen de programmamakers niet weten van een mogelijks gedwongen vertrek. Zo zouden ze, volgens TV Familie, de schrijver bijna gesmeekt hebben weer mee te doen.

Het was dus de eigen keuze van Herman Brusselmans om niet meer vast in de jury te zitten. “Ik dacht dat de mensen iets hadden van: we hebben het nu wel gezien met Herman”, bekent de schrijver aan TV Familie.

“Sam is echt de max!”

Zijn plan was om helemaal niet meer in het programma te verschijnen, maar de makers konden hem dan toch overtuigen om als gastjurylid te fungeren. Echt verdwijnen, doet hij dus niet. “Ik heb schrik dat de mensen mij beu zullen worden als ik weer zo dikwijls in De Slimste Mens opduik”, legt Brusselmans uit. “Ik doe ook al drie jaar mee, hé. Tijd voor een nieuw gezicht.”

En een van die nieuwe gezichten is toch wel een verrassing: zanger Sam Gooris. Die slaagde er in zijn deelname vorig seizoen niet in om verder te raken dan die eerste deelname, maar hij viel wel op door zijn kenmerkende uitspraken. En Brusselmans is grote fan van zijn ‘opvolger’. “t Is altijd ambiance met hem. Sam is echt de max!”, is hij positief. Brusselmans is er dan ook van overtuigd dat zijn opvolger het enorm goed gaat doen: “Sam gaat dat ongelooflijk goed doen. Hem kiezen als jurylid was een meesterzet.”

Gesponsorde artikelen