Waarom ik uitkijk naar Fallout 4

Waarom ik uitkijk naar Fallout 4

Bethesda Softworks heeft de eerste trailer van Fallout 4 nog maar net gelost en de game wordt al druk besproken. Vele gamers kijken nu al reikhalzend uit naar de E3 Showacase op 15 juni, maar ik geef jullie alvast enkele redenen waarom ik uitkijk naar de nieuwste telg uit de Fallout-reeks.

The Ink Spots

Wanneer je alleen al naar de muziek uit de trailer luister, krijg je als fan van de reeks meteen een vertrouwd gevoel over je heen. Net zoals zeven jaar geleden bij Fallout 3 wordt er namelijk geopteerd voor muziek van The Ink Spots. Na I Don’t Want To Set The World On Fire (1941) is het nu de beurt aan It’s All Over But The Crying (1947). In de originele Fallout schitterde hun nummer Maybe (1940) ook al als openingsnummer.

Voice Actors

Sinds het begin van de serie in 1997 maakt Fallout gebruik van voice actors om enkele van de meer belangrijke personages te voorzien van een stem. Onder deze acteurs bevinden zich ook bekende namen als Richard Dean Anderson (MacGyver), Michael Dorn (Star Trek), Dwight Schulz (The A-Team), Liam Neeson (Schindler’s List), Kris Kristofferson (Blade), Matthew Perry (Friends) en Danny Trejo (Machete). Bovendien wordt het verhaal ingesproken door Ron Perlman (Sons of Anarchy) met de bekende woorden: “War. War never changes.”

Boston

Het is nog niet officieel, maar het is overduidelijk in de trailer dat de Amerikaanse stad Boston een rol zal spelen of op zijn minst deel zal uitmaken van de setting van Fallout 4. Zo vangen we een glimp op van het Paul Revere-standbeeld en de gouden koepel van The Massachusetts State House. Laten we hopen dat andere historische gebouwen zoals Harvard, MIT en Fenway Park ook verkenbaar worden in de game. De metro van Boston leent zich dan weer voor verplaatsingen en intense ondergrondse gevechten met hordes radioactieve zombies.

Dogmeat

Een hond die behoedzaam door het huis loopt, rondsnuffelt en met zijn snuit tegen een Space Age-babymobiel stoot is de ster van de trailer. Dat kan maar één ding betekenen, Dogmeat is terug. Het is één van de non-playable characters die doorheen de reeks de harten wist te veroveren van de gamers. Gebaseerd op de hond van Max uit Mad Max 2. De hond is zo populair dat in één van de mods voor Fallout 3 zelfs voor een harnas zorgde, zodat jou waakhond niet zo snel zou sterven.

Vrees voor de bom

Waar de meeste role-playing games zich baseren op een fantasiewereld, draait het bij Fallout om een post-apocalyptische wereld na een vernietigende atoomoorlog. De maatschappij valt uiteen, mensen sluiten zich op in atoomschuilkelders (Vaults), nieuwe beschavingen ontstaan en dieren muteren. Om het helemaal af te maken wordt alles nog eens overgoten met een sfeer uit de jaren ’50 en ’60, met een constante dreiging van oorlog. Een gevoel dat zelfs nu nog blijft voortleven met het hedendaagse terrorismedreiging en religieus fanatisme.Wil je meer weten? Stem dan zeker af op het YouTube-kanaal van Bethesda op 15 juni om 3u30 en volg zo live de E3 Showcase of volg het allemaal op Twitch.

Gesponsorde artikelen