Waarom Jamie Oliver zijn restaurants straks wellicht zal mogen sluiten

Waarom Jamie Oliver zijn restaurants straks wellicht zal mogen sluiten

Sterrenchef Jamie Oliver, die bekend werd als ‘the naked chef’, zit in slechte papieren. Zijn Italiaanse restaurantketen ‘Jamie’s Italian’ draaide vorig jaar een enorm verlies en daardoor zullen twaalf restaurants de deuren moeten sluiten. 

Eerder raakte al bekend dat Jamie Oliver zes restaurants van de keten Jamie’s Italian zou moeten sluiten, maar nu lijkt dat cijfer opgelopen tot twaalf, dat meldt The Sun. Vorig jaar moest hij er ook al zeven sluiten en sneuvelde ook zijn pizzaketen Union Jacks. Een woordvoerder laat weten aan The Sun dat er gezocht werd naar plannen om Jamie’s Italian te herstructureren, maar dat er nog geen definitieve beslissingen werden genomen.

11 miljoen euro verlies

Het afgelopen jaar maakte Jamie’s Italiaanse keten Jamie’s Italian 11 miljoen euro verlies. Dag en nacht verschil met 2016. Toen boekte de keten nog een winst van 2,7 miljoen euro.

Volgens Simon Blagden, algemeen directeur van de Jamie Oliver Restaurant Group, is dit enorme verlies te wijten aan de brexit. “Zoals elke restauranteigenaar weet, is het een moeilijke markt en sinds de brexit is de druk en de onzekerheid toegenomen, wat het nog moeilijker maakt”, liet hij weten aan The Guardian. Jamie’s Italian werkt namelijk met échte Italiaanse producten, door de brexit wordt het moeilijker en vooral duurder om die ingrediënten naar Groot-Brittannië te krijgen.

Naar België

Eerder waren er geruchten dat er een filiaal van Jamie’s Italian zou openen in ons land, maar daarover wordt nu al twee jaar niets meer gezegd. De kans dat we binnenkort kunnen smullen van de pizza’s en pasta’s van Jamie Oliver slinkt nu dus verder.

Jamie’s Italian

Gesponsorde artikelen