Left Right
scrollTop top

Waarom Joris Vandenbroucke (sp.a) een leider voor morgen is


Waarom Joris Vandenbroucke (sp.a) een leider voor morgen is

Nieuw sp.a-boegbeeld met ervaring

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Joris Vandenbroucke

Functies: sp.a-fractieleider in het Vlaams parlement

Leeftijd: 39 jaar

Joris Vandenbroucke is een leider voor morgen omdat: hij als nieuwe sp.a-fractieleider in het Vlaams parlement de vernieuwing van zijn partij echt gestalte kan geven. Hij is één van dé nieuwe boegbeelden van sp.a en heeft the whole package: jaren ervaring achter de schermen (als kabinetschef van Freya Van den Bossche), politieke feeling, inhoudelijke degelijkheid én hij kent als geen ander het klappen van de politieke zweep. Een topper om écht in de gaten te houden.

Je moet hem nu al kennen: omdat hij de sp.a-fractie zeer goed leidt in het Vlaams parlement. Vandenbroucke geeft regelmatig serieus onderbouwde kritiek op de regering en voelt de pijnpunten goed aan. Hij heeft sp.a in het Vlaams parlement een nieuwe adem gegeven, wat nodig was na 25 jaar meerderheid voor de socialisten.

Wij verwachten van hem: dat hij nog meer naam maakt door scherpe oppositie te blijven voeren en ook zijn team in het parlement goed blijft (bege)leiden. En dat hij ook in Gent steviger wordt als politicus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452