Waarom Jos D’Haese (PVDA) een leider voor morgen is

Waarom Jos D’Haese (PVDA) een leider voor morgen is

Superjong en superambitieus

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Jos D’Haese

Functies: student, PVDA Jongeren

Leeftijd: 22 jaar

Jos D’Haese is een leider voor morgen omdat: hij bijna het jongste Vlaams parlementslid ooit is geworden. Bij de vorige verkiezingen trok hij de lijst voor PVDA in Antwerpen en het werd nipt, maar D’Haese greep er net naast met bijna 10.000 voorkeursstemmen.

Je moet hem nu al kennen van: zijn harde werk bij PVDA. D’Haese was trouwens ook een van de organisatoren van de Frietrevolutie, het betoog tegen de politieke stilstand nadat ons land het wereldrecord zonder regering haalde.

Wij verwachten van hem: dat hij na zijn studies zich volledig op politiek concentreert. Als je op je 21 jaar 10.000 voorkeursstemmen kan halen, kan je dat 5 jaar later ongetwijfeld nóg beter.

Gesponsorde artikelen