Waarom Kristen Stewart haar hoge hakken op de rode loper van Cannes aan de kant gooide

Waarom Kristen Stewart haar hoge hakken op de rode loper van Cannes aan de kant gooide

Kristen Stewart ging nog een stapje verder dan het protest tegen de ongelijkheid in de filmwereld, waar 82 vrouwen op het filmfestival in Cannes aan deelnemen. Tegen alle – onbestaande?- regels in, gooide Kristen Stewart haar hoge hakken aan de kant. Ze deed dat uiteraard niet zomaar.

Tijdens het protest tegen de ongelijkheid in de filmwereld, hield Kristen Stewart haar schoenen nog aan en ook het poseren voor de nieuwe film van Spike Lee, ‘BlacKkKlansma’, deed ze nog net met haar hoge hakken aan. Maar niet veel later, toen ze de trappen van het theater beklom, dumpte ze haar high Louboutin heels. Dat is een controversiële move te noemen want het gaat in tegen de regel dat vrouwen verwacht worden om hoge hakken te dragen op de rode loper van Cannes. Al is dat geen officiële regel …

Steeds meer tegenkanting

De ongeschreven regel geldt al decennialang maar de laatste jaren komt er, terecht, steeds meer tegenkanting van de vrouwen. In 2013 pakte Julianne Moore al uit met dezelfde move en twee jaar geleden koos de befaamde actrice Julia Roberts ervoor om gewoon zonder schoenen op te dagen. Dat deed ze nadat een groep oudere vrouwen geweigerd werd op de première van de film ‘Carol’ omdat ze ‘platte schoenen’ droegen.

Belachelijke regel

De actrice zelf noemt het een belachelijke regel. Hoewel de dresscode van het festival voorschrijft dat vrouwen niet op platte zolen welkom zijn, vindt Kristen Stewart dat je niet kan eisen van vrouwen om verplicht hoge hakken te dragen. Volgens GVA sprak ze zich eerder al een paar keer uit over de verplichte dresscode: “Als je mannen niet verplicht om een jurk en hoge hakken te dragen, dan kun je van mij niet hetzelfde vragen”, zei de actrice toen.

Twitter was alvast heel enthousiast over Stewart’s statement!

Getty

Gesponsorde artikelen