Waarom LEGO Marvel Super Heroes de beste game van het jaar kan worden

Waarom LEGO Marvel Super Heroes de beste game van het jaar kan worden

LEGO slaagt er met zijn blokjes in ook nieuwe generaties te boeien. En zij die dan toch van de blokkendoos wegglippen om videogames te spelen, hoeven niet persé aan het populaire speelgoed te ontsnappen. Heel wat gamers zijn al verzot op de LEGO-spelletjes, maar deze titel heeft het potentieel die gemeenschap nog aanzienlijk uit te breiden. Het is de natte droom van fans van superhelden, maar niet alleen whizzkids zullen zich hiermee amuseren.

1. LEGO, LEGO, LEGO

Aanvankelijk leek het een beetje zielig toen LEGO voor het eerst gebruikt werd in videogames. Het Deense speelgoed dreigde samen met veel andere traditionele speeltjes te worden begraven, maar de blokjes probeerden alsnog de sprong naar de digitale wereld te maken. En we moeten toegeven dat hun missie geslaagd is. Met de hulp van filmklassiekers zoals Harry Potter en The Lord Of The Rings brak de spelreeks al helemaal door. Natuurlijk mogen we zelf niet echt dingen bouwen, maar het concept is nog steeds aanwezig. En de typische LEGO-mannetjes zijn uitstekende digitale figuurtjes.

2. Fantaseren zonder fantasie

Men zegt wel eens dat de jeugd van tegenwoordig geen fantasie meer heeft. Alles wordt voorgekauwd en we hangen veel langer voor de buis dan vroeger. Dan is LEGO Marvel Super Heroes een uitstekende game om hierbij te helpen. Meer nog dan andere LEGO-games, want we spelen deze keer geen filmscript na. We stappen in een avontuur dat we met een gigantisch aantal actiehelden stap voor stap ontdekken. Je houdt niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt, en we hebben er zelf niet over moeten nadenken.

3. Humor als rode draad

De belangrijkste eigenschap van de LEGO-reeks is de humor. Zelfs de zwaarste filmscènes worden plots luchtig gemaakt door een grappig intermezzo. Superhelden zijn daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Het feit dat X-Men, Fantastic Four, Spider-Man en vele anderen de handen in elkaar slaan, is op zich al vrij ironisch. Maar het zijn de onverwachte gebeurtenissen die het extra leuk maken. Zo beginnen de actiefiguren in het midden van een vechtscène al eens te dansen bij het horen van muziek. En de ongelooflijke Hulk is al helemaal een karikatuur geworden van de oorspronkelijke stripheld.

4. Verslavend

Na een vijftiental levels zit het verhaal erop, maar tussen de levels zitten nog grote werelden, zoals de stad New York City, waar allerlei opdrachten en gouden stenen verborgen liggen. De meest extreme gamers toveren duizelingwekkende cijfertjes op hun scherm in hun queeste om alles vrij te spelen. En ook de levels kunnen een paar keer herhaald worden. Zo gebeurt het al eens dat enkel Spider-Man ergens bij kan, terwijl hij in het normale verhaal in die level nog niet beschikbaar is.

Waarom zou je niet voor LEGO Marvel Super Heroes stemmen?

De LEGO-games zijn een concept geworden, maar erg vernieuwend zijn ze intussen niet meer. Iedere game krijgen we hetzelfde voorgeschoteld en moeten het verhaal en de humor de doorslag geven. Eerlijk gezegd is het ook zo fantasierijk dat je na een tijdje het verhaal ook wat uit het oog verliest. Pure ontspanning dus, net zoals LEGO-blokjes, maar word je daarmee game van het jaar?

Gesponsorde artikelen