Waarom maandverband en tampons gebruiken? Er bestaan ook menstruatiebroeken

Waarom maandverband en tampons gebruiken? Er bestaan ook menstruatiebroeken

“Is het alweer zover!? Ik moet nog langs de winkel voor tampons.” Wist je dat je ook een andere optie hebt? Een lingeriemerk lanceerde 100% lekvrije onderbroeken die tweemaal zoveel menstruatiebloed kunnen opnemen als een tampon. En nee, de onderbroekjes geven je niet het gevoel dat je in bloed zit en lekken niet. Dus je beste vriendin vragen om even te checken of ‘alles in orde is’ *knipoog*, is verleden tijd.

De zussen Miki en Radha Agrawal en vriendin Antonia Dunbar lanceerden in 2014 THINX, een lingeriemerk dat zich specialiseert in menstruatieonderbroeken. De onderbroeken zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die zich geen zorgen meer willen maken over lekken tijdens de menstruatieperiode. Ook ideaal voor vrouwen die zelfs geen tampons of maandverband meer willen dragen.

Het merk lanceerde ook sportbroekjes die lekken kunnen vermijden. Op de website van THINX beschrijven ze de shortjes als: “Absorberen zweet, bloed en wat dan ook.”

Hoe werkt het

De THINX-broeken zijn niet alleen trendy en sexy maar hebben ook essentiële kenmerken die je elke maand kunnen geruststellen. De bovenlaag is anti-bacterieel en absorbeert elke vloeistof. Zo kan je geen infecties krijgen en blijf je altijd droog.

Op de website van THINX stellen ze alle vrouwen gerust: “Je kan de onderbroeken en shortjes een hele dag aandoen zonder je zorgen te maken.”

Je hebt verschillende maten en vormen, afhankelijk van je bloedverlies, net zoals maandverband en tampons. De prijzen verschillen van soort tot soort. Zo heb je bijvoorbeeld een string, voor zéér lichte menstruatiedagen, die 21 euro kost. De populairste onderbroek in hun gamma, de hiphugger, kost ongeveer 34 euro.

Herbruikbaar

Je kan de onderbroek van THINX gewoon hergebruiken nadat je die in de was hebt gestoken. De website raadt aan om na gebruik de onderbroek te spoelen met koud wassen. Als je toch even wacht tot wasdag, is dat ook geen enkel probleem. Een THINX-onderbroek moet je behandelen als een ander kledingstuk. De onderbroek kan bij je andere kleren in de wasmachine en met je kleren gebeurt ook helemaal niets.

Op shethinx.com vind je meer informatie over de onderbroeken en shortjes.

Gesponsorde artikelen