Waarom Marthe keihard een K3’tje moet worden: “Ik ben klaar om op de voorgrond te staan”

Waarom Marthe keihard een K3’tje moet worden: “Ik ben klaar om op de voorgrond te staan”

Met haar zalige versie van ‘Verliefd’ zette ze ons hart in vuur en vlam tijdens haar auditie, en ook tijdens het K3-bootcamp bewees ze waarom ze haar plekje bij de laatste 10 méér dan waard is. Jup, Marthe is zowat alles wat K3 hoort te zijn. Waarom we vanavond allemaal voor haar moeten stemmen? Dat vroegen we haar gewoon zelf! 

Ontzettend dikke proficiat met je ticket voor de liveshows! Wat doet dat met jou?

Ik denk dat niemand dat verwacht had. Ik ook niet om eerlijk te zijn. Zeker niet uit 6.081 inschrijvingen. Ik besef het nog altijd niet.

Hoe oud was je eigenlijk toen we K3 leerden kennen met Eurosong in 1999?Ik ben geboren in 1996 dus ik was pas drie toen ze begonnen. Dat heb je ongetwijfeld niet bewust meegemaakt dan …Nee, inderdaad. Maar mijn broers zijn veel ouder en dus wel van in het begin mee. Mijn mama zegt altijd dat die liedjes en dansjes me wel al iets deden, zonder me er bewust van te zijn dan.Wat is jouw eerste levendige herinnering aan K3?

Voor mij is dat het liedje Alle Kleuren en de boodschap die daarin zit. Ik heb altijd meegenomen dat je moet zijn wie je bent en dat iedereen gelijk is.

Ben je vroeger ook zelf naar optredens geweest? Ja, ik weet nog dat ik altijd dacht van: wow! Hoe ze daar stonden met drie en dan dat rode, zwarte en blonde … Dat is voor alle kinderen wel fascinerend, denk ik. Ik ben begin dit jaar ook naar de allerlaatste show van K3 geweest, nog voor we ons konden inschrijven voor K3 Zoekt K3. En toen dacht ik achteraf wel: wow, dit was wel héél speciaal!Het bootcamp is intussen al even achter de rug. Wat was jouw favoriete moment daar?

Toen de laatste tien bekend gemaakt werden. Er waren al vier wildcards weg en er moesten dus nog twee meisjes afvallen. Op dat moment denk je gewoon: “amai, die anderen zijn zo goed!” En als je dan toch je naam hoort, is dat toch wel één van de mooiste momentjes.

Hanne vertelde ons ook dat jullie bijzonder veel plezier hebben beleefd op de tridem, en misschien een ienieminie beetje schrik …

Haha, ja! Wij gingen zo snel en Nora wist niet dat ze remmen had, dus ze remde nooit. (lach) En wij hadden geen helmen op. Achteraf gezien was dat echt levensgevaarlijk! (lacht)

Zou je het nog opnieuw doen? Ja, maar volgende keer toch efkes oefenen eerst! (lacht)Wie aan K3 denkt, ziet meteen de geweldige outfits voor ogen. Wat is jouw absolute nummer één? Het regenboogjurkje dan toch wel. Bijna iedereen zegt dat! Hoe komt dat?

Het staat voor de start van K3 met Josje. Met dat kleedje is toen ook veel gebeurd. Op het bootcamp hebben ze nu ook laten zien dat het opnieuw een regenboogjurkje is, dus ja … Dat maakt het wel extra speciaal.

Hebben jullie het nieuwe jurkje al mogen aantrekken? Nee, nee, dat nog niet.Vul aan: het mooiste aan K3 zijn is …

De kinderen gelukkig maken. Nu we al een beetje bekender zijn bij de kinderen, ben ik al een paar keer herkend en die zijn dan zó blij als ze met jou op de foto mogen!

Wat gebeurt er dan als ze jou zien?

Je hebt veel mensen die gewoon kijken en fluisteren, maar je hebt ook mensen die afkomen en vragen of hun dochter met jou op de foto mag. En die kinderen zijn dan helemaal vertederd en blij, precies alsof ze de echte K3 zien. Dat is echt wel leuk.

Even een ‘gemeen’ vraagje: Karen, Kristel of Josje?

Geen idee! Ik vind mezelf in alle drie een beetje terug. Ik zou écht niet kunnen kiezen. Veel mensen zeggen wel dat Kristel zo het mamaatje is en Josje en Karen dan de grappige.

En euh … Niels of Gerard? Doe maar Niels dan. Hij is wat jonger, hé! (lacht) En ik vind zijn liedje Zij is de liefde echt zó een mooi liedje!
Binnen drie weken is er een nieuwe K3, hoe ziet die er volgens jou uit?

Ik denk met drie mensen die zichzelf zijn en dat ook uitstralen. En natuurlijk: die het gewoon heel graag doen.

Met wie zou je zelf graag een K3’tje vormen?

Ik zou het echt niet weten! Ik heb die vraag al veel gehad en soms denk ik “oh, met haar!”, maar het andere moment denk ik dan weer “nee, met haar”. Ik zou als kijker echt niet kunnen kiezen!

Mogen jullie eigenlijk op jezelf stemmen? Ja, één keer, maar ik heb nog niet gestemd. Ik had zoiets van: ik laat de mensen gewoon beslissen. Wie zij het best vinden, daarvoor moeten ze stemmen.
Vanaf vrijdag is het weer van dat … Waarom moeten we op jou stemmen?

Dat is echt een moeilijke vraag. Ik doe het gewoon supergraag, met hart en ziel. Ik heb ook negen jaar in een koor gezeten, op de achtergrond dus. Toch wel een teken dat ik niet altijd op de voorgrond wou staan. Maar nu ben ik er gewoon klaar voor.

Hoe anders is het om op die voorgrond te staan? Ja, het is toch anders. Tijdens mijn audities heb ik gemerkt dat ik toch wat meer stress had. Maar uiteindelijk heb ik er enkel van genoten. Ik doe dit zó graag. Ik kan helemaal mezelf zijn. Rest ons je enkel nog waanzinnig veel succes te wensen!

Wie nu al geen genoeg meer kan krijgen van Marthe, kan haar trouwens altijd volgen via Facebook:

Én Instagram!

En vrijdag is ze er natuurlijk bij in de allereerste liveshow van K3 Zoekt K3, om 20u35 op VTM.

vtm

Gesponsorde artikelen