Left Right
scrollTop top

Waarom Meghan en co. hun handtas altijd links vasthouden


Waarom Meghan en co. hun handtas altijd links vasthouden

Meghan Markle en Kate Middleton volgen,  net zoals alle leden van de koninklijke familie, het protocol. Daar horen soms rare dingen bij, zoals hoe je je handtas moet vasthouden. Kate, Meghan én de Queen houden die altijd links en nu weten we ook waarom. 

Meghan Markle mag dan de prinsessendroom waargemaakt hebben, daar hoort ook dagelijks hard werk bij. Zo ontmoet Markle alle dagen duizenden mensen die met haar willen praten, een handje willen geven of een foto willen nemen. En dat moet de hertogin allemaal doen terwijl ze zich aan het protocol van het Britse koningshuis houdt.

Suits wil Meghan Markle opnieuw laten acteren, maar kan dat wel?

Handtassen links bij royals

Eén van die protocollaire voorschriften zal je misschien verbazen. Je zal op foto’s van de vrouwelijke royals namelijk merken dat ze steeds hun handtas in hun linkerhand houden. Bijna alle dames aan het Britse hof dragen wel nog een handtas (al hebben ze ook altijd enkele hofdames om bloemen te ontvangen). Meestal is dat een clutch.

En die dient dus ook in de linkerhand gehouden te worden. Dat bevestigt Myka Meyer, een ettiquettespecialiste die getraind werd door mensen van het Britse hof aan Cosmopolitan. Nochtans gaat dat niet om veiligheid, maar om practicaliteit. Het is dus iets dat vanzelf komt na veel oefenen. “Met de linkerhand houden de royals een handtas vast, zodat ze met de rechterhand handen kunnen schudden en zwaaien.” Ook Kate draagt dus steeds haar handtassen links.

Diana

Ook prinses Diana deed dit, toen ze getrouwd was, maar ook mannen aan het hof houden meestal de rechterhand vrij als ze een ruimte binnenkomen. Ook zij worden namelijk verwacht om de rij mensen af te gaan en handjes te schudden. Een beetje staan sukkelen met sleutels is dan niet echt netjes, zeker niet als die mensen al uren wachten op jouw aankomst.

Lees hier alles dat je nog niet wist over prinses Diana.

Myka Meier, die trouwens ook een modelijn heeft, heeft nog wel wat royal tips voor je, ze organiseert namelijk cursussen om stijlvol en correct door het leven te gaan. Geen geld om over te vliegen naar Londen, dan kan je haar ook gewoon volgen op Instagram. Zeker voor royaltyliefhebbers is dat wel fijn: Meier heeft soms leuke anekdotes, zoals je hieronder kan zien. Zo worden de corgi’s van de Queen bijvoorbeeld getraind om netjes het vliegtuig op te gaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339