Waarom Michaël Devoldere (N-VA) een leider voor morgen is

Waarom Michaël Devoldere (N-VA) een leider voor morgen is

Politiek incorrecte opiniemaker

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Michaël Devoldere

Functies: communicatiemedewerker op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA)

Leeftijd: 27 jaar

Michaël Devoldere is een leider voor morgen omdat: hij ongelooflijk hard houdt van controverse, hij lak heeft aan politiek denken en tegen de stroom in durft gaan. Devoldere is trouwens al behoorlijk invloedrijk op Twitter, waar hij serieus op tenen durft trappen. Een aanvoerder van het legertje N-VA’ers dat op Twitter de strijd aangaat. Alleen, vertaalt zich dat ooit in iets meer?

Je moet hem nu al kennen van: Twitter, Twitter, Twitter. Als je hem nog niet volgt, mis je serieus iets. Hij komt er ongelooflijk scherp uit de hoek en gaat regelmatig de discussie aan met, wel … zowat iedereen. Soms verstandig en constructief. Soms ook een beetje venijnig.

Wij verwachten van hem: wel, op Twitter scherp zijn, dat kan zelfs de eerste de beste journalist. Maar welke steen verlegt Devoldere ooit, die iets blijvender is?

Gesponsorde artikelen