Waarom Nora keihard één van de nieuwe K3’tjes moet worden: “Ik ben gewoon mezelf”

Waarom Nora keihard één van de nieuwe K3’tjes moet worden: “Ik ben gewoon mezelf”

Met 12.000 likes op Facebook moet Nora Gharib enkel Hanne laten voorgaan qua ‘social popularity’, maar wees maar zeker dat de immer sympathieke spring-in-‘t-veld staat te popelen om deel uit te maken van de nieuwe K3. Op slechts enkele dagen van de liveshows konden we Nora even spreken, en wie beter dan zijzelf kan uitleggen waarom ze gewoon keihard één van de nieuwe K3’tjes moet worden … 

By the way … Ook in het echt ziet ze er minstens zo sprankelend en enthousiast uit als toen we haar leerden kennen in de audities!

Nora, eerst en vooral: proficiat!Dankjewel, het was echt superspannend!Heb je ondanks de zenuwen ook een beetje kunnen genieten van het bootcamp, en zo?Het was vooral stress! (lacht) De week was echt heel stressy en het was vooral focussen. Maar ik heb toch zoveel mogelijk proberen te genieten. Even een tripje back down memory lane: weet je nog hoe de allereerste single van K3 heette? Oei! Dat is een heel goeie vraag. Oh, nee … Dat was op het strand? Euhm … Heyah Mama!Haha, bijna. Het was Wat ik wil. Maar no worries, Heyah Mama was sowieso de bekendste! Weet je de naam van het eerste K3-album toevallig nog?Alle Kleuren denk ik?Bijna … Parels!Amaj, ik ontdek hier nog iets!! (lacht)Je was waarschijnlijk nog te jong om de prille start van K3 bewust mee te maken … Ik ben van 1993, dus ik was zes jaar toen ze deelnamen aan Eurosong. Daar kan ik mij helemaal niets meer van herinneren. Voor de fans, hier nog eens de GE-NI-ALE beelden:
Wat is voor jou dan wél jouw eerste of mooiste herinnering aan K3?

De eerste K3-herinnering voor mij zijn de drie biggetjes. We hadden die cassette thuis en mijn zussen en ik hadden dan een cassettespeler gekregen van mijn ouders, en élk weekend bekeken we dat. Zaterdag, zondag. En ondertussen natuurlijk alle dansjes nadoen. Wij kenden dat vanbuiten! Nu zou je denken: “saai, elk weekend hetzelfde.” Maar wij waren toen zó blij als we weer een zinnetje meer kenden!

Ben je ooit naar een optreden geweest?

Ik ben één keer naar een sinterklaasshow geweest. Ik weet nog dat we helemaal vanachter in de tribunes zaten en dat ik tegen mijn mama zei van: “Amaj, die zijn keiklein!” Ik dacht ook de hele tijd dat het poppen waren. Ik kon maar niet geloven dat ze echt bestonden, dat ze daar écht waren.

Binnenkort sta je daar misschien gewoon zelf! Stel nu dat je jouw haar zou moeten kleuren, zou je het dan doen?

Zeker! Ik ben al blond geweest, ik heb al rood haar gehad. Dus voor mij is dat niet nieuw! Ik heb ook al donkerblauw haar gehad trouwens, en ros, …

NEE! Zaaaalig! Heb je daar foto’s van?

Ja! Van mijn blond haar heb ik niet zo’n mooie foto’s omdat ik het niet zo lang heb gehad. Maar mijn rood haar heb ik een jaar of anderhalf jaar gehad. Daar staat wel iets van op Instagram

Bij deze, Nora in het rood!

Mocht je nu zelf kunnen kiezen, wat zou je dan het liefst van al willen?

Zwart of rood.

Aaauuuh! Geen blond meer??

Nee, mijn haar was echt keidroog daarvan! Omdat mijn natuurlijke kleur zwart is, moest het keihard ontkleurd worden. Als het nat was in de douche kon ik daar als een rekker aan trekken, dat sprong gewoon kapot!

Oké, geen blond meer! Stel dat je zelf mocht kiezen, wie is voor jou dan de ideale K3?

Tussen de meisjes? Goh dat weet ik echt niet … Maar natuurlijk met mij erbij! (lacht) Het zijn allemaal zo’n toffe meisjes. Ik zou écht geen twee namen kunnen geven. Ik hoop wel dat het twee meisjes gaan zijn met wie je je altijd op je gemak kan voelen. Nu zitten we in een wedstrijd en klikt het met iedereen, maar je weet niet of dat voor altijd zo gaat zijn. Ik hoop van wel.

En is er zo niemand van wie je denkt: goh, me hen zou het écht wel zalig zijn …

Ja, met iedereen! Maar zo na de bootcamp weet ik wel dat ik het heel tof vond met Hanne en Marthe bijvoorbeeld. Maar ik zou het echt met iedereen even tof vinden. Er is echt niemand van wie ik denk: “Nee, dat wil ik niet!”

Vul aan: het allermooiste van K3 zijn is …

Kinderen gelukkig maken. Echt waar. Ik heb vroeger ook zelf zó hard genoten van K3 als ik eens een dipje had of zo. Als ik hun muziek opzette, werd ik gewoon blij. Het maakt kinderen gelukkig en ze leren er iets van bij. Dat vind ik ook belangrijk: hun liedjes hebben altijd betekenis.

Even een ‘gemeen’ vraagje: Karen, Kristel of Josje?

Ze zijn alle drie tof, sowieso! En super anders ook gewoon. Maar ik denk .. goh, ja … ik weet het niet! Kristel is een superlieve, Karen is supergrappig en Josje is nog jong zoals wij en haar modegevoel spreekt mij meer aan. Dus van alle drie een beetje, goed? Ik denk dat ik ook van hen alle drie wel iets heb.

En euhm … Niels of Gerard?? NIELS!Wooooh, die kwam snel! Waarom? Die is jonger, hé. En hij valt ook op meisjes! (lacht)Hahaha. Terechte opmerking! 😀 We hebben natuurlijk ook Gert een beetje beter leren kennen, en dan vooral zijn hééérlijke uitspraken. Heb je zelf een favoriet?

Oooh. Ik heb met een van zijn uitspraken zo gelachen. Die van: “Je hebt een keileuk vestje aan, maar het staat je niet”. Of: “Amaj, uw haar ligt goed, maar het zou beter op een andere kop zijn”. Ik dacht echt … “Waw! Hoe komt die daar toch op?” Of dat hij zei: “Kom we laten die door of ze klopt hier heel den boel kapot!”

VTM
Jullie hebben tijdens de bootcamp ook Louis Talpe van dichtbij mogen bewonderen … Dé vraag waarop iedereen een antwoord wil: is hij in ’t echt ook zo knap? Die ziet er even goed uit als op tv! Echt waar! Het is niet mijn type om een relatie of zo mee te beginnen, maar het is wel ne knappe jongen. Dat wel! Hij was ook zo professioneel. Alles ging zo vlot bij hem. Echt een goed voorbeeld voor ons. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens de bootcamps?

Dat het niet uitmaakt hoeveel ervaring je hebt. Ik heb zoveel zitten stressen over dat ik geen ervaring heb en die termen niet begrijp. Maar Kristel heeft zo vaak gezegd: “Nora, stop met daaraan te denken!” En nu ik er niet meer aan denk, voel ik gewoon dat het veel beter gaat, dat ik meer mezelf ben. En dat is denk ik het belangrijkste om K3 te worden: gewoon jezelf zijn. Ik heb nu zoiets van: “Ik ben niet voor niets bij de laatste tien”. Ik probeer dat te beseffen.

De eerste liveshow staat voor de deur, waarom vind je dat we op jou moeten stemmen?

Omdat ik gewoon mezelf ben. Als ik zie dat mensen zo enthousiast zijn en ik weet dat ik gewoon mezelf ben, dan maakt mij dat supergelukkig. Ze vinden mij echt als persoon een toffe. In de bootcampaflevering had ik soms geen make-up op, maar op dat moment dacht ik daar totaal niet aan dat miljoenen mensen zien dat zouden zien. Ik had niet zoiets van “ik moet er altijd goed uitzien of lachen”. Zo ben ik niet. Ik lag in de zetel in mijn pyjama met een handdoek op mijn hoofd en geen schmink. Dat hebben mensen toch gezien?? Of toen ik naar Hanne over die zetel sprong, net zoals een aap, en dan stonden er nog aapjes op die pyjama ook! Maar ik was gewoon zo blij dat ze terug waren. Echt!

Onwaarschijnlijk veel succes, Nora. We duimen voor je!

Wie nu al geen genoeg meer kan krijgen van Nora, kan haar trouwens altijd volgen via Facebook:

En vrijdag is ze er natuurlijk gewoon weer bij in de allereerste liveshow van K3 Zoekt K3, om 20u35 op VTM. En ja hoor, we hebben ook met de andere negen meisjes een supergezellig babbeltje gehad! Hierover vind je alles later deze week!

Gesponsorde artikelen