Waarom Sander Loones (N-VA) een leider voor morgen is

Waarom Sander Loones (N-VA) een leider voor morgen is

Toekomstige N-VA-voorzitter?

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Sander Loones

Functies: ondervoorzitter N-VA, Europarlementslid

Leeftijd: 36 jaar

Sander Loones is een leider voor morgen omdat: hij nu achter de schermen al een enorm belangrijke rol speelt voor de partij. Tijdens de regeringsonderhandelingen was hij zelfs een van dé sleutelfiguren om tot een akkoord te komen, hij heeft meegewerkt aan het partijprogramma en zijn enorme doorzettingskracht en redelijkheid wordt over partijgrenzen heen geapprecieerd. Plus, z’n gevoel voor humor. Priceless.

Je moet hem nu al kennen van: de geruchten dat hij de volgende N-VA-voorzitter wordt en zijn rol als ondervoorzitter. Van z’n gebeuk in het Europees parlement. Actief baasje daar, in de commissie Financiën. En z’n banden met David Cameron, met wie hij, dankzij de Europese alliantie die de N-VA heeft met de Britse Conservatieven, op een first name basis is …”Yes, Dave?

Wij verwachten van hem: dat hij Bart De Wever opvolgt als partijvoorzitter van N-VA. Of ook weer niet, als keizer Augustus beslist “in het belang van de partij” toch te blijven zitten. Maar zelfs in dat scenario: hou deze man maar scherp in het oog.

Gesponsorde artikelen