Waarom was Sandra Oh aanwezig bij de begrafenis van Queen Elizabeth?

Gisteren vond in Londen de begrafenisplechtigheid van Queen Elizabeth II plaats. Daarbij waren heel wat staatshoofden uitgenodigd om de viering in de Westminster Abbey bij te wonen. Maar bij die genodigden was ook een ander opmerkelijk gezicht. Actrice Sandra Oh werd namelijk ook gespot in de kerk. Dit is waarom zij uitgenodigd werd.

Verschillende mensen merkten op dat de Canadese actrice Sandra Oh gisteren aanwezig was bij de begrafenis van Queen Elizabeth. De actrice, die vooral bekend is van haar rollen in Killing Eve en Grey’s Anatomy, lijkt misschien een vreemde gast, maar er is een logische reden voor haar aanwezigheid.

Sandra Oh

In juni dit jaar kreeg Sandra Oh de titel van officer in de Order of Canada. Dat is een onderscheiding die Canadezen beloont die een “buitengewone bijdrage leverden aan de natie”. Mary Simon, de Gouverneur-Generaal van Canada verduidelijkte dat Sandra Oh de erkenning kreeg voor “haar artistieke carrière vol memorabele theater-, tv- en filmrollen in Canada en het buitenland”. Canada is een van de landen van de Gemenebest, het samenwerkingsverband tussen 54 landen, waarvan Queen Elizabeth tot aan haar dood aan het hoofd stond.

Op 15 september, enkele dagen na het overlijden van Queen Elizabeth, werd Sandra Oh door Canadees premier Justin Trudeau aangesteld als lid van de officiële Canadese delegatie voor de begrafenis van de Queen. Naast Sandra Oh zakten zo ook nog voormalig olympisch zwemkampioen Mark Tewksbury en muzikant Gregory Charles af naar Londen voor de begrafenis van Queen Elizabeth.

Meer
Lees meer...