Waarom staan er 18 doodskisten op het strand van Oostende?

Waarom staan er 18 doodskisten op het strand van Oostende?

Op het strand van Oostende staan sinds vanmorgen 18 doodskisten, die langs de vloedlijn gezet werden door de Pozzallo Pirates. Op die manier wil de actiegroep aandacht vragen voor de vluchtelingen die elke dag in de Middellandse Zee verdrinken.

De 18 doodskisten staan symbool voor de 18 vluchtelingen die verdronken in september en begraven werden in Pozzallo, Sicilië.

Dagelijks sterven maar liefst zeven mensen in de Middellandse Zee, bij hun poging om te vluchten naar het Europese vasteland.

De actiegroep wil dat Europa meer middelen inzet om deze bootvluchtelingen te redden. Gisteren zette Italië haar reddingsoperatie Mare Nostrum stop, hoewel ze het afgelopen jaar meer dan 150.000 vluchtelingen konden redden.

Vanaf nu zullen de leden van de Europese Unie samen patrouilleren op de Middellandse Zee, onder de naam Triton. Maar er wordt gevreesd dat dit niet zal volstaan, omdat het budget te klein is én omdat eerder het bewaken van de landsgrenzen centraal zal staan. Terwijl het natuurlijk vooral moet gaan om het redden van de vluchtelingen.

Bronnen: De Redactie, Focus WTV, Knack

Gesponsorde artikelen