Waarom staat Taylor Swifts nieuwe album niet op Spotify of Apple Music?

Waarom staat Taylor Swifts nieuwe album niet op Spotify of Apple Music?

Taylor Swift brengt vandaag haar nieuwe plaat ‘Reputation’ uit. Wie die graag via Spotify of Apple Music had beluisterd, zal nog even geduld moeten hebben want voorlopig wil de zangeres niet dat  streamingsdiensten haar muziek aanbieden. Taylor houdt haar album nog minstens een week in … omdat ze vindt dat Spotify haar niet genoeg betaalt. 

Taylor Swift brengt vandaag haar nieuw album uit. Die barst van de catchy popsongs die heel wat fans nog jaren onder de douche zullen zingen. De titel is heel toepasselijk ‘Reputation’, want de popster ligt voor de zoveelste keer in de clinch met Spotify, Apple Music en andere streamingsdiensten. Dat schrijft Business Insider. Ze houdt haar album nog minstens een week in omdat ze vindt dat de muziekplatformen haar niet genoeg betalen. Ook vindt ze het niet kunnen dat sommige abonnees gewoon gratis naar muziek kunnen luisteren, zoals Spotify-gebruikers die de reclame doorspoelen.

Een vete met geschiedenis

In 2014 liet Taylor Swift al haar volledige discografie van Spotify verwijderen omdat ze vond dat artiesten en songwriters veel te weinig betaald kregen. Haar vorige full-lenght ‘1989’ was wel te streamen via Apple Music omdat de top van Apple toegegeven had om Taylor meer te betalen per gestreamde track. Het leek er even op dat de zangeres bijgedraaid was toen ze haar muziek afgelopen zomer weer beschikbaar maakte voor Spotify-gebruikers, maar ondertussen is er dus weer een kink in de kabel.

Ook deelde Taylor Swift op Instagram al een foto van de tracklist van ‘Reputation’. Dat deed ze omdat blogger Perez Hilton al een foto getweet had waarop de achterkant van de nieuwe langspeler te zien is. De advocaten van Swift schoten in actie en kregen de top van Twitter zelfs even zover om Perez van de sociale netwerksite te schorsen. Ondertussen kan hij zich weer aanmelden.

De entourage van Taylor zou momenteel nog steeds met Spotify aan het onderhandelen zijn over de financiën. Wie de nieuwe plaat wil horen, moeten hem dus kopen via iTunes of in de winkel. Natuurlijk kan je haar nieuwe liedjes ook gewoon via YouTube horen. In augustus spoorde Swift haar fans nog aan om zoveel mogelijk merchandise van haar te kopen.

De tracklist van ‘Reputation’:

Gesponsorde artikelen