Waarom Tom Vandenkendelaere (CD&V) een leider voor morgen is

Waarom Tom Vandenkendelaere (CD&V) een leider voor morgen is

Van jongerenvoorzitter tot Europarlementslid

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Tom Vandenkendelaere

Functies: Europarlementslid voor CD&V

Leeftijd: 31 jaar

Tom Vandenkendelaere is een leider voor morgen omdat: hij als voormalig jongerenvoorzitter van Jong CD&V al serieus wat ervaring heeft opgedaan en hij zich nu in het Europees parlement enorm inzet voor de zware thema’s: economie en financiën. Rentmeesterschap heet dat dan zeker?

Je moet hem nu al kennen van: zijn voorzitterschap bij Jong CD&V en zijn uithalen in de pers over Europese politiek. Hij is trouwens de eerste jongerenvoorzitter in jaren die verkozen geraakt in een parlement.

Wij verwachten van hem: moed en doorzetting in Europa, in een fractie met Angela Merkel én Victor Orban. De rijke Europese traditie van CD&V mag gerust wat wegen op de schouders van dit jong talent.

Gesponsorde artikelen