Waarom we dit personage uit ‘Game of Thrones’ zullen missen

Waarom we dit personage uit ‘Game of Thrones’ zullen missen

De fans van ‘Game of Thrones’ zijn wel wat gewoon, maar het personage dat in de laatste aflevering het leven moest laten, lag ons nauw aan het hart. Hoewel het geen Jon Snow of Sansa Stark is, was deze persoon geliefd bij iedere kijker. Er zijn verschillende redenen waarom dit afscheid zwaar valt. OPGEPAST VOOR SPOILERS!

Het moest wel gebeuren en het is gebeurd. We hebben voor het eerst in dit seizoen afscheid moeten nemen van een dierbaar personage. Op het einde van aflevering 3 krijgt Olenna Tyrell, de Queen of Thorns, van Jamie Lannister een wijnbeker met vergif. Hoewel we ze niet zien sterven, is het duidelijk dat ze, op een waardige manier het leven laat. Hier zijn 10 dingen die we zullen missen, nu Olenna ons verlaten heeft.

1. Einde van de beste vete uit Game of Thrones

Giphy

Met de dood van Olenna Tyrell komt er een einde aan de eeuwige vete tussen ‘famous tart-tongued‘ Queen of Thorns en ‘famous tart‘ Cersei Lannister. En dat is enorm jammer. De twee machtige vrouwen maakten elkaar het leven zuur via hun kinderen en kleinkinderen. Zo bekende Olenna in de laatste aflevering dat ze Joffrey vermoordde. Cersei op haar beurt, zette Loras en Margaery in de cel wegens blasfemie. Olenna reageerde op die zet door, met de hulp van Littlefinger, Cersei in de kerkers te zetten. Uiteindelijk wint Cersei en blaast ze de Sept of Baelor op inclusief Loras, Margaery en hun vader Mace Tyrell. Haar gesprekken met Cersei, waar de spanning en haat in de lucht hing, vrolijkten alle scènes met Cersei op.

2. Ze deed alles voor haar kleinkinderen

Olenna Tyrell zal er alles aan doen om haar kleinkinderen te beschermen. Zo trekt ze meteen richting King’s Landing om haar kleinzoon bij te staan in zijn proces. Wanneer ook Margaery achter de tralies belandt, heeft ze een hartig woordje met de High Sparrow, die volgens haar onder een hoedje speelt met Cersei. Maar het zijn de goden die hem dit hebben opgelegd en niet Cersei, waarop Olenna zegt: “How do they communicate their demands, by raven or horse?

3. Snedige oneliners en originele spreekwoorden

Giphy

De Queen of Thorns was ook de Queen of Sass. Ze deinsde niet terug om haar gedacht te zeggen of hier en daar een mooie vergelijking te maken met een vreemd spreekwoord. Zo omschreef ze haar kleinzoon Loras, die homo was, als “A sword swallower, through and through.” Ook deze omschrijving van het kwaad in de wereld, is een goeie: “The world is overflowing with horrible things, but they’re all a tray of cakes next to death.

4. “Roses are boring, dear.

Ze had er ook geen probleem mee haar eigen huis te beledigen. Of toch het symbool van haar huis, de roos. “I eat from plates stamped with roses, I sleep in sheets embroidered with roses, I have a golden rose painted on my chamber pot — as if that makes it smell any better. Roses are boring, dear.” De leuze van huis Tyrell kan ook beter volgens haar: “Direwolves and krakens, fierce beasts… but a golden rose growing strong?

5. Killerqueen of Thorns

Giphy

De Queen of Thorns kon niet enkel verbaal uithalen, maar durfde ook een plan te smeden om koning Joffrey te vermoorden. Ze heeft het daarna nog vier seizoenen kunnen overleven, zonder ooit schuldig te zijn bevonden. Haar ingenieuze plan om vergif te verstoppen in de ketting van Sansa Stark en dat vergif in de beker van Joffrey te gieten, liep van een leien dakje. Gelukkig voor haar, werd Tyrion beschuldigd en bleven alle Tyrells buiten schot. Wie verdenkt nu ook een oud vrouwtje van moord?

6. Lachen met de incest van de Lannisters

Op het huwelijk van Sansa en Tyrion, kon Olenna het niet laten te lachen met de incest van de Lannisters. Haar analyse van de familiesamenstelling en hoe die zal veranderen nadat Loras met Cersei trouwt en Margaery met Joffrey, is treffend en lachwekkend tegelijkertijd. “I do appreciate these things can get a bit confusing in your family.” vat ze het mooi samen.

7. Ze zegt wat iedereen denkt “What is your name again? Barbaro?”

Giphy

Van zodra de Sept en alle resterende lords en ladies van huis Tyrell van de kaart zijn geveegd, trekt Olenna richting Dorne waar ze samen met de Sandsnakes en Varys een alliantie met Daenerys vormt. Cersei heeft op dat moment oorlog verklaart aan Dorne én aan huis Tyrell. Ellaria Sand stelt voor samen te werken om te kunnen overleven. Waarop Olenna zegt: “Cersei stole the future from me. She killed my son. She killed my grandson. She killed my granddaughter. Survival is not what I’m after now.” Bij haar eerste ontmoeting met Ellaria Sand en haar drie dochters, snoert ze de drie vechtersbazen meteen de mond, en dat voor een vrouw van 69 jaar.

8. Hete tante “I was good, I was very very good”

De Queen of Sass heeft niet alleen het hart op de tong wanneer het over incest bij de Lannisters gaat, ook over haar eigen bedkunsten kan ze niet zwijgen. Vlak voor ze aan haar Margaery bekent dat ze Joffrey heeft vermoord, vertelt Olenna over haar echtgenoot Luthor Tyrell. Olenna was normaal beloofd aan Daeron Targaryen en haar zus zou met Luthor trouwen. Maar de nacht voor het aanzoek, bracht ze Luthor een bezoekje in zijn slaapkamer. “The following morning, Luthor never made it down the stairs to propose to my sister, because the boy couldn’t bloody walk. And once he could, the only thing he wanted was what I’d given him, the night before.”

9. Mental coach Olenna

Giphy

In het laatste seizoen hebben we niet veel van Olenna kunnen genieten, ze gaf Daenerys raad over hoe ze het best Westeros kon veroveren. Haar beste quote komt uit de tweede aflevering, waar ze Daenerys moed inspreekt over de komende oorlog. “The lords of Westeros are sheep. Are you a sheep? No. You’re a dragon. Be a dragon.”

10. Queen of rollende ogen

Giphy

Maar wat we nog het meest gaan missen aan Olenna Tyrell? De manier waarop ze zonder snedige woordkeuzes kon laten zien wat ze van iets dacht. Met haar klassieke halfgrijns en rollende ogen.

Gesponsorde artikelen