Waarom Wim Dries (CD&V) een leider voor morgen is

Waarom Wim Dries (CD&V) een leider voor morgen is

Burgemeester Genk

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Wim Dries

Functies: burgemeester van Genk

Leeftijd: 43 jaar

Wim Dries is een leider voor morgen omdat: al heeft bewezen een zeer goede communicator te zijn. In de grootste stad waar CD&V een burgemeester levert, neemt hij zijn rol erg goed op. Hij heeft de lastige periode na de sluiting van Ford Genk weten te overbruggen en daar is ongetwijfeld heel wat moed voor nodig.

Je moet hem nu al kennen van: zijn overtuigende communicatievaardigheden als burgemeester van Genk. Zeker tijdens de moeilijk periode na de sluiting van de Ford-garage is hij regelmatig in de pers gekomen. Als CD&V nog een echte strategie wil ontwikkelen voor de steden, iets wat broodnodig is, is Genk misschien wel een interessante case.

Wij verwachten van hem: dat hij in 2018 overleeft, want Zuhal Demir (N-VA) is pas verhuisd naar z’n stad. En bij de volgende federale verkiezingen zou hij zich wel eens voluit nationaal kunnen smijten.

Gesponsorde artikelen