Waarom Wim Soons (CD&V) een leider voor morgen is

Waarom Wim Soons (CD&V) een leider voor morgen is

Hyperkineet

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Wim Soons

Functies: nationaal voorzitter Jong CD&V

Leeftijd: 29 jaar

Wim Soons is een leider voor morgen omdat: hij durft zeggen waar het op staat, vanuit een hart voor christendemocratie. Altijd goed als een jongerenvoorzitter zich roert, een lange traditie overigens binnen CD&V. Binnen zijn partij noemen ze hem wel eens “de hyperkineet, maar in de positieve zin”. Vooral dat hij wat meer de groene kaart wil trekken, maakt hem een iet wat atypische CD&V’er en dat weten wij wel te smaken.

Je moet hem nu al kennen van: zijn functie als voorzitter van Jong CD&V dus. Al moeten we eerlijk toegeven dat die functie een beetje aan cachet verloren heeft. Misschien aan Soons om z’n jongeren wat meer op de kaart te zetten.

Wij verwachten van hem: dat hij Jong CD&V meetrekt in zijn enthousiasme en de werking opnieuw op de kaart zet. De ervaring die hij er zal opdoen zal ‘m zeker nog van pas komen in zijn verdere politieke carrière, die er volgens ons wel best veelbelovend uitziet.

Gesponsorde artikelen