Waarom Yoleen Van Camp (N-VA) een leider voor morgen is

Waarom Yoleen Van Camp (N-VA) een leider voor morgen is

Mediagenie met hart voor dieren

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Yoleen Van Camp

Functies: federaal parlementslid voor N-VA en gemeenteraadslid Kasterlee

Leeftijd: 28 jaar

Yoleen Van Camp is een leider voor morgen omdat: Met een doctoraat in de Medische Wetenschappen én zichtbaar een hart voor dieren (check dat filmpje!), heeft ze een atypische profiel in de Kamer. Ze brengt toch wat kleur in een oud en grijs/mannelijk halfrond, want zeg nu zelf, wie pakt het probleem van zonnebanken aan?

Je moet haar nu al kennen van: haar acties voor Kempische treinreizigers, haar liefde voor dieren en haar grote activiteit op Facebook en Twitter. Ze kwam enkele maanden geleden nog uitgebreid in de media toen ze een actie startte om foie gras te bannen uit het federaal parlement, en toen moesten de zonnebanken nog komen.

Wij verwachten van haar: wel, ze is verkast naar Herentals, met een duidelijke agenda, de strijd in 2012. Lokale inplanting heet dat, ook van belang bij de N-VA. Maar wij houden van out-of-the-box, thema’s die niemand anders aanpakt durven opvoeren, dat is de boodschap.

Gesponsorde artikelen