Wagen crasht aan Brits parlement: verschillende gewonden

Wagen crasht aan Brits parlement: verschillende gewonden

Aan het Britse parlementsgebouw in Londen is vanmorgen een wagen tegen de afscherming gecrasht. Bij dit ongeval raakten verschillende fietsers gewond, al is er niemand in levensgevaar. De bestuurder werd opgepakt. Het is nog niet duidelijk of het om een terroristische aanslag gaat.

Vanmorgen werd de omgeving van het Britse parlement opgeschrikt. Een wagen reed er tegen de afscherming aan het parlementsgebouw in het Londense Westminster en reed daarbij in op enkele fietsers alvorens te crashen tegen de betonnen afscherming. Het Britse House of Parliament is zeker deze tijd van het jaar een drukke toeristische locatie.

Terroristische motieven?

De wagen reed in op een groep fietsers, waarvan er twee overgebracht werden naar het ziekenhuis. Beiden zouden buiten levensgevaar zijn. De omgeving van het parlement werd na het ongeval afgesloten. En de bestuurder werd al snel opgepakt door de aanwezige politie. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder terroristische motieven had voor dit ongeval, maar dit wordt momenteel nog onderzocht.

Ooggetuigen laten alvast weten aan BBC dat het er opzettelijk uitzag. “Ik hoorde mensen schreeuwen en draaide me om. De auto reed aan de foute kant van de straat naar waar fietsers stonden te wachten aan een verkeerslicht en reed recht op ze in. Dan reed de wagen opnieuw naar de andere kant van de straat en versnelde om dan zo hard mogelijk tegen de afscherming aan te rijden.”

Een andere ooggetuige spreekt dan weer van een tiental mensen op de grond. “Ik heb minstens 10 mensen op de grond zien liggen. Ik weet niet of ze geraakt werden door de wagen of niet. Men zei me dat ik moest lopen. Ik moest lopen voor m’n leven. Het zag er opzettelijk uit. Het zag er niet uit als een ongeluk.”

Er wordt gevraagd om de omgeving te mijden:

Gesponsorde artikelen