Wait what?! Vreemd object stort neer in Amsterdam

Op het Museumplein in Amsterdam stortte vanmorgen rond 8 uur een ongeïdentificeerd object neer. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers, maar de materiële schade is aanzienlijk. Het is nog onduidelijk waar het object vandaan komt en de autoriteiten staan voor een raadsel.

Update: ondertussen weten we dat het om een coole promostunt gaat van FOX. Voor welke serie, ontdek je hier.

Getuigen zagen vanmorgen vroeg een gevaarte aan razende snelheid uit de lucht naar beneden storten. Verschillende mensen waren op dat moment onderweg naar hun werk in de buurt van het Museumplein. “Opeens zagen we een grote schaduw op het plein die alleen maar groter en groter werd.”, getuigt Amanda B. “Toen we naar de lucht keken, zagen we dat er iets uit de hemel aan een snel tempo onze richting uitkwam. Het leek wel een grote ronde bal. Iedereen op het plein begon te rennen voor zijn leven.”

Iedereen geraakte op tijd weg van het plein, waardoor er geen dodelijke slachtoffers vielen. Zo’n 15 mensen zouden lichtgewond zijn geraakt door rondslingerende brokstukken, maar zij werden onmiddellijk geholpen. De hulpdiensten en speciale eenheden van de politie waren snel ter plaatse en konden de omgeving meteen afsluiten. Aan het bekende oliebollenkraam op het Museumplein bevindt zich nu het ongeïdentificeerde, ronde object (sommige omstaanders beweren dat het een ‘ufo’ is) en brokstukken van de grote bal liggen verspreid over een straal van 1 kilometer.

Verband met lichtflitsen van gisteren?

Het is nog onduidelijk van wie het ongeïdentificeerde object is en hoe het precies kon neerstorten. Er werd eerst gedacht aan een brokstuk van een satelliet, maar zowel de Amerikaanse, Russische, Canadese, Indische als Japanse ruimteorganisaties ontkennen dat het object van hen afkomstig is. Ook NASA en ESA staan voor een groot raadsel. De autoriteiten onderzoeken momenteel de oorsprong van het toestel. Zou het dan toch iets buitenaards zijn?

Gisteren werden er ook al lichtflitsen gezien boven Amsterdam, Istanbul, Berlijn en Antwerpen. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de flitsen en het neergestorte object, maar de Nederlandse overheid sluit het zeker niet uit.

Meer
Lees meer...