Walgelijk: drie Chinese vijfsterrenhotels onder vuur omdat de tandenborstelbekertjes met toiletborstels gekuist werden

Walgelijk: drie Chinese vijfsterrenhotels onder vuur omdat de tandenborstelbekertjes met toiletborstels gekuist werden

Drie vijfsterrenhotels in de Chinese provincie Heilongjiang liggen onder vuur na hygiëneklachten bij het lokale toerismebureau. Een filmpje ging viraal, waarin onder andere te zien is hoe een schoonmaker van het Kempinski Hotel met een toiletborstel twee tandenborstelbekertjes proper maakt en onmiddellijk daarna in het toilet gaat met de borstel. Of de drie hotels zullen moeten sluiten of een fikse waarschuwing krijgen, is nog niet duidelijk.

Drie Chinese vijfsterrenhotels zijn in slechte papieren na hygiëneklachten bij het lokale toerismebureau. Eén van de aanleidingen was een viraal filmpje, waarin te zien is hoe een schoonmaker met een toiletborstel twee tandenborstelbekertjes kuist. Ook gebruikte de hotelmedewerker toiletwater en de badhanddoeken van de klanten om bekertjes, de vloer, het bad en de toiletten te ‘reinigen’.

Een undercovermedewerker vertelde aan de Japanse krant Asahi Shimbun dat schoonmakers minstens 12 kamers per dag onder handen moesten nemen en dat ze 12 yuan (ongeveer 1,50 euro) extra kregen per extra kamer. De bron vertelde dat de hygiënevoorschriften daardoor dikwijls achterwege gelaten worden om tijd te winnen.

Tegen de wet

In de andere twee hotels ging het er niet beter aan toe. Daar kwamen al klachten van schoonmakers die de badhanddoeken van de klanten gebruiken om toiletten en vuilnisbakken te kuisen. Vaak viel het ook voor dat handdoeken en lakens niet vervangen werden voor een nieuwe klant zolang ze er ongebruikt uitzagen.

Het Harbin Tourism Bureau heeft onderzoekers naar de drie hotels gestuurd en die concludeerden dat de hygiënevoorschriften inderdaad niet nageleefd werden. In de lokale wetgeving staat nochtans vastgelegd dat hoteluitbaters bij nieuwe klanten moeten instaan voor handdoeken en lakens.

Wat er nu met de hotels zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

De walgelijke beelden:

Gesponsorde artikelen