Officieel: ‘The Walking Dead’ stopt na seizoen 11, spin-off vanaf 2023

Walking Dead seizoen 11 laatste
Walking Dead

De kogel is door de kerk: het elfde seizoen van The Walking Dead wordt het laatste. Dat heeft televisiezender AMC bekendgemaakt. Fans moeten echter niet treuren, want na het einde van de reeks komt er  een spin-off over de personages Daryl en Carol. Acteurs Norman Reedus en Melissa McBride zullen hen vertolken.

Het elfde seizoen van The Walking Dead zou eigenlijk al eind 2020 het daglicht zien, maar door de uitbraak van het coronavirus liepen de opnames vertraging op. De eerste helft van seizoen 11 van The Walking Dead zal daarom pas vanaf eind 2021 te zien zijn. In 2022 zullen de allerlaatste afleveringen dan uitgezonden worden. Ook de rest van het tiende seizoen zal door de coronacrisis pas vanaf begin 2021 op de buis te zien zijn.

(Lees hier ons interview met Ezekiel-acteur Khary Payton over The Walking Dead seizoen 10 deel 2.)

Spin-off

De titelloze Walking Dead-spin-off over Daryl en Carol zal in 2023 op televisie te zien zijn. Er zijn nog niet veel details bekend over de nieuwe reeks. Zowat alle fans vermoeden echter dat het verhaal zich zal afspelen na de gebeurtenissen in The Walking Dead.

Norman Reedus en Melissa McBride, de enige castleden die al sinds het eerste seizoen in de reeks te zien zijn, zullen namelijk ook te zien zijn in de spin-off.

Beter opgewassen tegen pandemie

Meer goed nieuws: mensen die fan zijn van films en series over het einde van de wereld, dodelijke virussen of zombies, ontwikkelen betere strategieën om om te gaan met een pandemie.

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Aarhus in Zweden, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Social Psychology and Personality Science. Psycholoog Mathias Clasen stelt dat die films en series, waaronder dus ook The Walking Dead, mensen effectief kunnen helpen om zich op vreselijke situaties voor te bereiden.

“Als je veel films over het einde van de wereld bekeken hebt, zal je op een manier al ervaren hebben wat sociale onrust of quarantaine is of hoe mensen kunnen reageren na een vreselijke catastrofe. In vergelijking met iemand die nog nooit een simulatie gezien heeft over het einde van de wereld, ben je dan in het voordeel”, zei Clasen in de Britse krant The Guardian.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen