‘The Walking Dead’ seizoen 11 met een jaar uitgesteld door corona

Walking Dead seizoen 11 uitgesteld
Walking Dead

De release van het elfde seizoen van The Walking Dead wordt uitgesteld naar 2021 door de coronacrisis. Dat maakte producer Angela Kang bekend. Er is ook goed nieuws: we mogen nog enkele extra afleveringen van het tiende seizoen verwachten!

De release van het elfde seizoen van The Walking Dead stond oorspronkelijk gepland in oktober, maar door uitbraak van het coronavirus konden er geen opnames gemaakt worden. De release zou in het najaar van 2021 plaatsvinden. Er is dus sprake van een uitstel met een jaar.

Ook de première van de (voorlopig) laatste aflevering van het tiende seizoen moest uitgesteld worden door de coronacrisis.Die zou oorspronkelijk in april verschijnen, maar Kang zegt nu dat de aflevering zal worden uitgezonden op 4 oktober.

Bovendien zullen er nog 6 extra afleveringen worden gedraaid die bij het tiende seizoen zullen horen. Het tiende seizoen zal daarmee in totaal uit 22 afleveringen bestaan en wordt het langste seizoen van The Walking Dead ooit.

Beter opgewassen tegen pandemie

Meer goed nieuws: mensen die fan zijn van films en series over het einde van de wereld, dodelijke virussen of zombies, ontwikkelen betere strategieën om om te gaan met een pandemie.

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Aarhus in Zweden, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Social Psychology and Personality Science. Psycholoog Mathias Clasen stelt dat die films en series, waaronder dus ook The Walking Dead, mensen effectief kunnen helpen om zich op vreselijke situaties voor te bereiden.

“Als je veel films over het einde van de wereld bekeken hebt, zal je op een manier al ervaren hebben wat sociale onrust of quarantaine is of hoe mensen kunnen reageren na een vreselijke catastrofe. In vergelijking met iemand die nog nooit een simulatie gezien heeft over het einde van de wereld, ben je dan in het voordeel”, zei Clasen in de Britse krant The Guardian.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen